Saturday , 27 April 2024

Θάσος: Κορυφαίος προορισμός Σέρβων τουριστών – Συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι

Η Θάσος αποτελεί ένα από τους κορυφαίους προορισμούς για τους Σέρβους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν εύκολα να φτάσουν στο νησί είτε μέσω απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης είτε οδικώς. Ο δήμος Θάσου συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Sajam Turizma» που πραγματοποιείται από σήμερα, 22 – 25 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι. Την έκθεση εγκαινίασαν χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η συμμετοχή του δήμου Θάσου
Βασικός στόχος του δήμου Θάσου είναι η καλύτερη δυνατή ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Θάσου στην τουριστική αγορά της Σερβίας καθώς και η ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων με τους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας της Σερβίας και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Στη Θάσο, ο Σέρβος επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει εξωτικές παραλίες, φιλόξενα ορεινά χωριά, μοναδική φύση με θέα το μαγευτικό Αιγαίο, φιλοξενία σε ξενοδοχειακές μονάδες, ντόπιες συνταγές αλλά και ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως βόλτες στα μονοπάτια, επισκέψεις σε θρησκευτικούς και πολιτιστικούς χώρους. Φέτος το νησί του Βορείου Αιγαίου εκπροσωπείται με αυτόνομο περίπτερο (Stand1128/1) στο Hall 1 του εκθεσιακού κέντρου BelgradeFair. Τον δήμο εκπροσωπεί ο δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Ιωάννη Μαρκιανό και την αντιπρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Λαμπρινή Φωκά.

Η 45η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού
Στην 45η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Sajam Turisma» η Ελλάδα αποτελεί φέτος τη «Χώρα εταίρο». Η Έκθεση αποτελεί την κορυφαία τουριστική διοργάνωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Υποδέχεται περισσότερους από 100 επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας, πάνω από 1.000 δημοσιογράφους από τη Σερβία και την ευρύτερη περιοχή και περισσότερους από 36.000 επισκέπτες, ενώ αποτελεί σημείο επαφής και ανάπτυξης συνεργασιών για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Στο Βελιγράδι και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

«Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα στην περιοχή μας, μια παγκόσμια συγκέντρωση που δίνει την ευκαιρία σε χώρες και συμμετέχοντες όχι μόνο να προωθήσουν την τουριστική τους προσφορά, αλλά και να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν συνεργασίες και να οικοδομήσουν ισχυρές σχέσεις. Και αυτή ακριβώς είναι η ουσία του τουρισμού», είπε η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συνεργασία στον τουρισμό για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των λαών των δύο χωρών. Η υπουργός κυρία Κεφαλογιάννη συναντάται σήμερα, Πέμπτη, με τον ομόλογο της Σερβίας Χουσεϊν Μέμιτς με τον οποίο θα εξετάσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *