Friday , 29 March 2024

“Θέλουμε πίσω τα νησιά μας. Θέλουμε πίσω τη ζωή μας” βροντοφώναξαν σήμερα Λέσβος, Χίος, Σάμος

«Θέλουμε πίσω τα νησιά μας. Θέλουμε πίσω τη ζωή μας» βροντοφώναξαν σήμερα οι κάτοικοι της Λέσβου στην κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε στις 12.00 η ώρα, στην προκυμαία της Μυτιλήνης, όπου χωρίς υπερβολή δεν έπεφτε καρφίτσα, ενώ σε ολόκληρο το νησί είναι κλειστά μέχρι και τα περίπτερα. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν επίσης την ίδια ώρα στη Χίο-στην πλατεία Πλαστήρα και στη Σάμο-στην πλατεία Πυθαγόρα.

Στην εκδήλωση της Μυτιλήνης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, διάβασε το ψήφισμα, το οποίο επικυρώθηκε από τον κόσμο με δυνατό χειροκρότημα και στη συνέχεια επιδόθηκε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, προς την οποία πραγματοποιήθηκε πορεία μετά τη συγκέντρωση.

«Θέλουμε αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας. Θέλουμε έλεγχο των νησιών μας. Θέλουμε κάθε μέρα εδώ τους υπουργούς. Θέλουμε πίσω τα νησιά μας. Θέλουμε πίσω τις ζωές μας», τονίζεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι υπηρεσίες των περισσότερων Δήμων όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ενώ αύριο, Πέμπτη   θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί και οι υπηρεσίες καθαριότητας.
Οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για hotspot κλειστού τύπου στα νησιά και ζητούν μόνο μία μικρή δομή σε κάθε νησί για υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση με υγειονομική υποστήριξη και μετά άμεση προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να προωθηθούν. 

Επίσης, αύριο Πέμπτη, οι δήμαρχοι της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω και της Λέρου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *