Thursday , 28 March 2024

Θέμα ωρών η έκδοση της υπουργικής απόφασης για την επιδότηση αγοράς tablet, laptop ή desktop από 560.000 μαθητές και φοιτητές

Του Γ. Κατσιάνη

Χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον δύο μήνες αναμονής, μέχρι το υπουργείο Οικονομικών να ανάψει το «πράσινο φως» για την παροχή επιταγής (voucher) 200 ευρώ σε 560.000 μαθητές και φοιτητές ως 24 ετών που θέλουν να αποκτήσουν δωρεάν tablet, laptop ή desktop.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία θα καθορίζει τη διαδικασία χορήγησης των tablet στους δικαιούχους.                                                                                                 

Η διαδικασία Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet και αμέσως θα γνωρίζει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα της επιδότησης.

Ακολούθως, θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι δικαιούχοι είναι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *