Friday , 3 May 2024

Θερινές εκπτώσεις: Αρχίζουν σήμερα – Ελπίδες για θετικό πρόσημο στα ταμεία των εμπόρων- Ανοικτή η αγορά στις 16/7

Αρχίζουν σήμερα, 10 Ιουλίου, οι θερινές εκπτώσεις στα καταστήματα της χώρας. Θα διαρκέσουν έως και την 31η Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον οδηγό των θερινών εκπτώσεων, την πρώτη Κυριακή της περιόδου των θερινών εκπτώσεων, στις 16 Ιουλίου, η αγορά θα είναι προαιρετικά, ανοικτή σε όλη τη χώρα από τις 11.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ.

«Προνομιακές τιμές»
«Είναι από τις μεγαλύτερες εκπτώσεις. Πάντα προσδοκούμε κάτι καλύτερο από την αγορά» επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου- Κορδελιού Βλάσης Νικολαΐδης . Οι καταναλωτές θα βρουν πολύ καλές τιμές σε υποδήματα, ρούχα ή ακόμη και αξεσουάρ θαλάσσης, μαγιό κ.τ.λ. πριν από τις διακοπές τους. Θα τα βρουν σε προνομιακές τιμές με την έκπτωση».

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών
Το ΚΕΠΚΑ συμβουλεύει τους καταναλωτές πριν προβούν σε αγορές να κάνουν έρευνα αγοράς, να συγκρίνουν τιμές και ποιότητα προϊόντων, ώστε να επιλέξουν σωστά. Όπως επισημαίνει, «θα είναι πολύ χρήσιμο, εάν, πριν τις εκπτώσεις, επισκεφθούμε την αγορά, για να δούμε τις τιμές, πριν την έκπτωση και να επισημάνουμε τα είδη, που ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε. Έτσι, θα έχουμε τη δυνατότητα σύγκρισης των τιμών, πριν και μετά την έκπτωση καθώς και τη βεβαιότητα ότι το ποσό που αναγράφεται, ως τιμή, πριν την έκπτωση, είναι πραγματικό. Επίσης πριν ξεκινήσουμε, για ψώνια, πρέπει να προγραμματίσουμε τις αγορές μας, σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες, για να μην πέσουμε θύματα της υπερκατανάλωσης. Όσο φθηνό και αν είναι κάτι, όταν δεν το χρειαζόμαστε, είναι περιττό και δεν έχουμε κανένα όφελος, από την αγορά του. Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν ελάττωμα και αγοράστηκαν την περίοδο των εκπτώσεων», είναι κάποιες από τις σημαντικές συμβουλές του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών προς το καταναλωτικό κοινό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *