Wednesday , 1 May 2024

“Θερμή” υποδοχή στον Κ. Μητσοτάκη ετοιμάζουν γονείς στη Θεσσαλονίκη

Του Γ.Κατσιάνη

“Θερμή” υποδοχή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ετοιμάζει αύριο, Τρίτη η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, οι γονείς θα πραγματοποιήσουν στις 10.30 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το 3ο γυμνάσιο Πολίχνης. όπου θα παρουσιαστεί παρουσία του Κ. Μητσοτάκη η εθνική καμπάνια κατά της σχολικής βίας.

“Είναι υποκριτική η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου που τόσα χρόνια δεν ακούει τα αιτήματα για μέτρα πρόληψης αντιμετώπισης της σχολικής βίας με επιστημονικό προσωπικό, παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς. Πάει πολύ να εμφανίζονται ως υπερασπιστές του δημόσιου σχολείου όλοι εκείνοι που με τις πολίτικες τους επιδιώκουν να χειροτερέψουν το ήδη υποβαθμισμένο δημόσιο σχολείο”, τονίζει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία.

Επιπλέον, οι γονείς σημειώνουν πως “αν όντως νοιάζονταν (η κυβέρνηση) για τα προβλήματα στα σχολεία τότε θα άκουγαν τα αιτήματα του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητα για αύξηση της χρηματοδότησης, σύγχρονα ασφαλή σχολεία, προσλήψεις εκπαιδευτικών, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, βοηθητικό προσωπικό, φύλακες, σχολικούς νοσηλευτές”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *