Tuesday , 23 April 2024

«Θερμό» επεισόδιο μεταξύ Έλληνα ευρωβουλευτή και Τσαβούσογλου

Σε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας λίγο έλλειψε να μετατραπεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αφορμή στάθηκε η παρέμβαση του Έλληνα ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος ζήτησε από τον προεδρεύοντα της επιτροπής να μην μονοπωλεί τη συζήτηση, η οποία πραγματοποιούνταν με τηλεδιάσκεψη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Είπα ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάνουμε διάλογο και όχι μονόλογο», ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Ωστόσο, παρά τις ενστάσεις του κ. Ανδρουλάκη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συνέχισε να μιλάει, απειλώντας μάλιστα με αποχώρηση από τη συνεδρίαση, λέγοντας ότι «αν δεν θέλετε να ακουστεί η άποψη μου, θα φύγω».

Όπως καταγγέλλει ο κ. Ανδρουλάκης, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας «καταχράστηκε τον χρόνο που του δόθηκε από το προεδρείο και μίλησε συνολικά 42 λεπτά», χωρίς να δοθεί η ευκαιρία να του απευθύνουν ερωτήματα οι ευρωβουλευτές.

«Η όλη παρουσία του κ. Τσαβούσογλου ήταν ενδεικτική του πως βλέπει πια η Άγκυρα τον ευρωτουρκικό διάλογο», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *