Sunday , 28 April 2024

Θεσσαλία: Ακρίβεια και αισχροκέρδεια σαρώνουν τις πληγείσες περιοχές – Πλαφόν σε προϊόντα

Αντιμέτωποι με μεγάλη ακρίβεια ακόμη και με κρούσματα αισχροκέρδειας βρίσκονται οι κάτοικοι στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα οι ντομάτες πωλούνται προς 2,80 ευρώ το κιλό, ενώ σε Τρίκαλα και Βόλο η τιμή του εμφιαλωμένου νερού έφθασε τα 5 με 6 ευρώ η εξάδα. Ειδικά οι τιμές των κηπευτικών έχουν απογειωθεί και αναμένεται να διπλασιαστούν μπροστά στο φάσμα των ελλείψεων.

Το εμφιαλωμένο νερό «είδος πολυτελείας»
Το εμφιαλωμένο νερό έχει γίνει περιζήτητο στις περιοχές που επλήγησαν. Στη Λάρισα η εξάδα πουλιόταν προς 3,5-4 ευρώ, χωρίς να λείπουν και περιπτώσεις ακραίας αισχροκέρδειας με 5-6 ευρώ. Πιο έντονα προβλήματα ήταν τα προβλήματα σε καταστήματα του Βόλου όπου η εξάδα έφτασε ακόμη και τα 6 ευρώ. Κάτω από την κατακραυγή και καθώς η κατάσταση είχε ξεφύγει, η κυβέρνηση προχώρησε σε επιβολή πλαφόν, με τιμή 2,5 ευρώ η εξάδα.

Τιμές «φωτιά» στα μανάβικα
Μεγάλη ακρίβεια υπάρχει στις λαϊκές αγορές και στα μανάβικα. Η ντομάτα, όχι πολύ καλής ποιότητας, έχει ανέβει στα δύο ευρώ, από το ένα ευρώ που είχε πριν από τις πλημμύρες. Οι τιμές στους πάγκους των λαϊκών αγορών της Λάρισας έχουν εκτοξευθεί σε ντομάτες, αγγουράκια, μαρούλι, σπανάκι, κολοκυθάκια, τα οποία έχουν πάρει την… ανιούσα και στη χονδρική πώληση. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν και σε άλλα προϊόντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *