Sunday , 28 April 2024

Θεσσαλία: Δίπλα στους πληγέντες επιχειρήσεις και ιδιώτες – Δωρεάν πάνω από 250 τόνοι εμφιαλωμένου νερού

Συνεχίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η διανομή της βοήθειας που συγκεντρώνεται από δωρεές επιχειρήσεων και ιδιωτών στο νέο διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα και στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα για να ανακουφιστούν οι πληγέντες από τη θεομηνία.

Νερό, ξηρά τροφή και είδη πρώτης ανάγκης
Πάνω από 250 τόνοι εμφιαλωμένου νερού- σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση- διανεμήθηκαν σε κατοίκους στον Παλαμά, σε χωριά των δήμων Φαρσάλων, Κιλελέρ, Τυρνάβου, στην Αμυγδαλέα και στην 110 Π.Μ. προκειμένου με εναέρια μέσα να φτάσουν όπου υπάρχει ανάγκη. Κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, ράντζα, στρώματα και ρούχα έχουν διατεθεί στους δύο χώρους φιλοξενίας στην πόλη της Λάρισας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης και στο Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου. Στο κτίριο της Π.Ε. Καρδίτσας συγκεντρώνονται εμφιαλωμένα νερά, ξηρά τροφή και είδη πρώτης ανάγκης και μοιράζονται σε χωριά όπου υπάρχει ανάγκη. Όσοι μπορούν και θέλουν να προσφέρουν, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6973704949, 6972058335 και 6997194671 με τα στελέχη της διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας.

«Χέρι» βοήθειας
Το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας “Daniel” από τη Θεσσαλία άφησε πίσω του θρήνο και καταστροφή. «Χέρι» βοήθειας έδωσαν και δίνουν ιδιώτες και επιχειρήσεις. Η 87η ΔΕΘ διαθέτει 100.000 ευρώ και το 10% των εσόδων από τα εισιτήριά της- κατά τη διάρκειά της (9-17 Σεπτεμβρίου) -για την ανακούφιση των πληγέντων σε Θεσσαλία και Έβρο. Επίσης:

Η εταιρεία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ»
Με ανακοίνωσή της η εταιρεία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» «υποστηρίζει ουσιαστικά τους συνανθρώπους μας στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Οι δράσεις στήριξης της ‘Μασούτης’, διενεργούνται σε δύο επίπεδα και αφορούν: μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου προσφέρουν με έκπτωση 20% σε όλα τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στις πόλεις: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος, Σοφάδες, Φάρσαλα, Σκιάθος και Ελασσόνα, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να έχουν πρόσβαση στα βασικά αγαθά σε πολύ οικονομικές τιμές έκτακτων συνθηκών. Επίσης έχουν παραδοθεί σε Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα περισσότερα από 78.000 εμφιαλωμένα νερά, 300 κιλά τρόφιμα και 100 lt ελαιόλαδο και έχει δρομολογηθεί η παράδοση προϊόντων και στη Λάρισα.

Δίπλα στους πληγέντες ο όμιλος «EPSILON NET»
Ο όμιλος « EPSILON NET» απέστειλε 25 τόνους εμφιαλωμένου νερού στη διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίαςγια να μοιραστούν στους συνανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη. Με ανακοίνωσή του εύχεται «την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και θα είμαστε πάντα δίπλα στους συνανθρώπους μας με περαιτέρω δράσεις στο άμεσο μέλλον».

Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε ο όμιλος ΟΤΕ
Δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας βρέθηκε ο όμιλος ΟΤΕ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «κάτω υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, μεγάλος αριθμός συνεργείων και τεχνικών του ομίλου εργάζονται εντατικά για την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση του μεγάλου εύρους ζημιών στα δίκτυα σταθερής και κινητής. Παράλληλα, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι δίπλα στους πληγέντες, προσφέροντας δωρεάν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, αλλά και υλική στήριξη. Ήδη έχουν επισκευαστεί 8 κεντρικά καλώδια οπτικών ινών, ενώ σε εξέλιξη είναι η αποκατάσταση σε άλλα 8. Επίσης προσφέρει: Τοποθέτηση σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς φορητών γεννητριών σε Πήλιο, Φαρκαδώνα και στην περιοχή του Μουζακίου.

-Αποστολή κινητού Σταθμού Βάσης στην περιοχή του Παλαμά.

-Πλήρωση πετρελαίου σε κρίσιμο Σταθμό Βάσης, με χρήση ελικοπτέρου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

-Συνεχής ανεφοδιασμός εξοπλισμού σε 24ωρη βάση.
Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των ανθρώπων του ομίλου, αυτή τη στιγμή, η συντριπτική πλειονότητα του νομού Θεσσαλίας καλύπτεται από υπηρεσίες Κινητής, με προβλήματα κάλυψης να υπάρχουν ακόμη σε πολύ μικρές περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας. Η πλειονότητα των σταθερών συνδέσεων που είχαν υποστεί ζημιά έχει αποκατασταθεί. Προβλήματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στις προαναφερθείσες περιοχές, τα οποία αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά με την επισκευή των ΚΟΙ. Τέλος για να διευκολύνει τους ανθρώπους που έχουν πληγεί, ο όμιλος έχει αναστείλει κάθε διαδικασία για -οριστική ή προσωρινή- φραγή μέχρι τις 8/10/23 για όλες τις συνδέσεις COSMOTE σταθερής, κινητής και τηλεόρασης στις πληγείσες περιοχές».

Ο όμιλος Interamerican δίπλα στους πλημμυροπαθείς
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, ο όμιλος Interamerican «από την πρώτη στιγμή της καταστροφής διέθεσε άμεσα 2 ασθενοφόρα για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη διακομιδή ασθενών στα πλησιέστερα νοσοκομεία και ενίσχυσε τον στόλο οχημάτων της Οδικής Βοηθείας και τον αριθμό των εμπειρογνωμόνων στην περιοχή για την υποστήριξη 1.000 και πλέον περιστατικών πελατών της εταιρείας, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *