Monday , 6 May 2024

Θεσσαλία: «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες σε πλατείες – Τέλη Ιανουαρίου βγαίνουν στους δρόμους

Στις πλατείες των χωριών… βγήκαν σήμερα, 15 Ιανουαρίου, οι αγρότες της Θεσσαλίας με τα τρακτέρ τους. Μόλις δοθεί το σύνθημα θα ξεχυθούν στους δρόμους, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους για να πιέσουν την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Πανθεσσαλική σύσκεψη
Οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν προγραμματίσει αυτές τις ημέρες να γίνουν εξορμήσεις ενημέρωσης στα χωριά και μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ευρεία πανθεσσαλική σύσκεψη για να ορισθεί ο χρόνος και ο τόπος εξόδου των τρακτέρ στις εθνικές οδούς. Οι αγρότες ζητούν απαντήσεις στα αναπάντητα μέχρι στιγμής ερωτήματα σχετικά με το τελικό ύψος των αποζημιώσεων και το χρονοδιάγραμμα καταβολής τους σε όσους έλαβαν προκαταβολές, αλλά και πότε επιτέλους θα πάρουν χρήματα και όσοι δεν έχουν ακόμη λάβει τα 6.600 ευρώ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, όπως και τα 2.000 — 4.000 ευρώ για τις ζημιές σε πάγιο κεφάλαιο. Επίσης ζητούν απαντήσεις για θέματα όπως: τί θα γίνει με τις αποκαταστάσεις, τα αναχώματα και για τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό αλλά και τί θα γίνει με το υψηλό κόστος παραγωγής.

Μηχανοκίνητη πορεία στο Βόλο
Ο Αγροτικός Σύλλογος Ριζομύλου μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του στο πλαίσιο δράσεων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής να βγάλουν τα αγροτικά τους μηχανήματα σήμερα, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Ριζομύλου, και να συμμετέχουν στη μηχανοκίνητη πορεία που προγραμματίζουν για αύριο, 16 Ιανουαρίου στην πόλη του Βόλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *