Friday , 3 May 2024

Θεσσαλία: Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε Καρδίτσα και Πήλιο- Ισχυρή καταιγίδα στις Σποράδες – «Άντεξε» η Λάρισα

Στο «πόδι» βρίσκονται από χθες το βράδυ οι εθελοντές στον Βόλο, με τα τρία οχήματα της ομάδας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων σε επιφυλακή για τους τομείς ευθύνης που τους έχει αναθέσει η Πολιτική Προστασία. Η κακοκαιρία εξπρές «χτύπησε» τη χώρα με ισχυρές βροχοπτώσεις να σημειώνονται στη Θεσσαλία. Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις έπληξαν και τη Μαγνησία. Πολύ νερό έπεσε και στην πόλη της Καρδίτσας όπου έως χθες το βράδυ, της Παρασκευής, είχαν καταμετρηθεί 70 χιλιοστά βροχής Σύμφωνα με πληροφορίες, η κακοκαιρία δεν φαίνεται να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν δέχθηκε καμία κλήση για άντληση υδάτων.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε Μηλιές και Ζαγορά
Στην περιοχή της Μαγνησίας το φαινόμενο χτύπησε με σφοδρότητα μέσα την νύχτα. Στο Νότιο Πήλιο πλημμύρισαν δρόμοι και σοκάκια σε Ζαγορά, Μηλιές αλλά χωρίς να δημιουργείται κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Στη πόλη του Βόλου υπήρχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προβλήματα ηλεκτροδότησης που όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν. Ισχυρή καταιγίδα έπληξε και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο.

Χωρίς προβλήματα η Λάρισα
Χωρίς προβλήματα πέρασε το κύμα της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε περιοχές της Λάρισας κυρίως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου. Στα Φάρσαλα όπου υπήρχε εκτίμηση για ποσότητες νερού περίπου στα 50 με 60 χιλιοστά, όλα κύλησαν ομαλά. Όλο το βράδυ επί ποδός βρισκόταν οι μηχανισμός τόσο της Περιφέρειας, όσο και του δήμου με δεκάδες μηχανήματα να βρίσκονται σε επιφυλακή, διάσπαρτα σε διάφορα καίρια σημεία. Μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις.

Κουρέτας: «Κόπασε το φαινόμενο»
Στα πολύ υψηλά ποσοστά βροχής που έπεσαν κυρίως σε Βόλο και Πήλιο αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί, Σάββατο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας. «Το φαινόμενο έχει κοπάσει, σημείωσε, το ύψος όμως της βροχής σε μερικά μέρη ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Στον αστικό Βόλο είχαμε 95 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες ενώ στον «Ντάνιελ» ήταν 156. Είχαμε μεγάλη ένταση αλλά μικρής διάρκειας φαινόμενα. Αντίστοιχα είχαμε 150 χιλιοστά στη Ζαγορά και 80 χιλιοστά βροχής στην Καρδίτσα». Υπενθυμίζεται πως από χθες στη Λάρισα βρίσκεται ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και να συντονίζει τις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού.

Ποιες περιοχές θα… πλήξει η κακοκαιρία
Τα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι σήμερα το μεσημέρι, ενώ ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή. Οι κάτοικοι σε Μαγνησία και Θεσσαλία βρίσκονται επί ποδός έχοντας τοποθετήσει σακιά με άμμο στις εισόδους των κατοικιών τους θέλοντας να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα Σάββατο (20-04-24) θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια) και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως τη Χίο).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *