Monday , 13 May 2024

Θεσσαλονίκη: «Άγκυρα» έριξαν σήμερα το πρωί δύο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι – Από 8,56 -10,82 εκατ. ευρώ τα οφέλη της κρουαζιέρας για την πόλη

Δύο κρουαζιερόπλοια αγκυροβόλησαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Συνολικά περίπου 3.500 επιβάτες των πλοίων αναμένεται να επισκεφτούν και να γνωρίσουν διάφορες «γωνιές» της πόλης. Τα κρουαζιερόπλοια έριξαν… άγκυρα στους δυο τερματικούς σταθμούς του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Τα συν της κρουαζιέρας για την πόλη
Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας, με θέμα «Εκτίμηση του Κοινωνικοοικονομικού αντίκτυπου της Κρουαζιέρας για τη Θεσσαλονίκη», που υλοποιούν ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αιγαίου, τα συνολικά οφέλη της κρουαζιέρας για την πόλη κυμαίνονται μεταξύ 8,56 εκατομμυρίων ευρώ (σενάριο βάσης) και 10,82 εκατομμυρίων ευρώ (θετικό σενάριο).
Όσο αφορά τον τομέα της απασχόλησης -η φετινή περίοδος της κρουαζιέρας, με το σημαντικό αναμενόμενο αριθμό 68 προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα της Θεσσαλονίκης- εκτιμάται ότι η κρουαζιέρα θα έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση 111 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ετήσια βάση.
Σχετικά με τα μέλη των πληρωμάτων, βάσει έρευνας που εκπόνησαν ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, επιλέγουν να δαπανήσουν σε ψώνια (55%), εστιατόρια και καφέ (16%), μεταφορές (14%) και καταστήματα τροφίμων (10%) με τη μέση δαπάνη τους να ανέρχεται στα 105,4 ευρώ.

Από τον Πειραιά
Πρόκειται για το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity που απέπλευσε χθες το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά με 1.000 άτομα που αποτελούν τα μέλη του πληρώματος και με 2.550 επιβάτες, από Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Λατινική Αμερική και άλλες χώρες. Αργά απόψε θα αποπλεύσει από τη Θεσσαλονίκη για Μύκονο, Κουσάντασι στα παράλια της Μικράς Ασίας, Ρόδο, Σαντορίνη, Ύδρα και τελική αποβίβαση στον Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη
Το δεύτερο είναι το Celestyal Crystal το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια επισκέπτεται σχεδόν σε κάθε κρουαζιέρα του το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σήμερα είναι η 18η φορά που «δένει» (φέτος) στο λιμάνι της πόλης και πιο συγκεκριμένα στο νέο προβλήτα που εγκαινιάστηκε μαζί με το 2ο επιβατκό σταθμό στις 18 Ιουνίου στον ΟΛΘ. Το Celestyal Crystal ξεκίνησε χθες το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά για την επταήμερη κρουαζιέρα στο «Ειδυλλιακό Αιγαίο» με τους 982 επιβάτες που μεταφέρει. Σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτούς θα αποβιβαστούν οι 270 επιβαίνοντες, ενώ αναμένεται να επιβιβαστούν άλλοι 190 από τη Θεσσαλονίκη για την επταήμερη κρουαζιέρα σε Κουσάντασι (στην Τουρκία), Άγιο Νικόλαο (στην Κρήτη), Σαντορίνη, Μύκονο, Μήλο, Πειραιά και επιστροφή -την επόμενη Κυριακή- στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *