Wednesday , 1 May 2024

Θεσσαλονίκη: «Αγκάθι» οι φορτοεκφορτώσεις στην πόλη – Διαμαρτύρονται οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ.- Τί ζητούν

Κραυγή αγωνίας από τα μέλη του Σωματείου Επαγγελματικών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης «Αναγέννηση» στη Θεσσαλονίκη. Όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο γραμματέας του Σωματείου Επαγγελματικών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης «Αναγέννηση» Στράτος Σαμιώτης «δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί η αγορά της πόλης το βράδυ».

Τί προτείνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών
Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν ενόψει των αποφάσεων για τις ώρες φορτοεκφόρτωσης ο γραμματέας του Σωματείου κ. Σαμιώτης αναφέρει πως «έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις φορτοεκφορτώσεις μέσα στο πολεοδομικό της Θεσσαλονίκης. Μεταφέρουμε ευπαθή προϊόντα τα οποία πρέπει να ξεφορτώνουμε εγκαίρως. Εμείς θα θέλαμε ένα… παράθυρο το πρωί για να ξεφορτώνουμε. Αν είναι δυνατόν θα θέλαμε κάποιες ελεύθερες θέσεις σε δρόμους της πόλης και το απόγευμα για να μπορούν και οι καταστηματάρχες να κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς να ξεφορτώνουμε χωρίς να ενοχλούμε κανέναν στην κυκλοφορία των δρόμων της πόλης. Τις βραδυνές ώρες δεν μπορούν να γίνουν φορτοεκφορτώσεις, καθώς υπάρχει το θέμα της ηχορύπανσης αλλά είναι και θέμα ποιότητας ζωής. Δεν μπορεί ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης να έχει απασχολούμενους από το πρωί έως και το βράδυ, δεν γίνεται να δουλεύει κάποιος 18 ώρες την ημέρα για να παραλάβει. Εμείς θα θέλαμε να βοηθήσουμε στο θέμα του κυκλοφοριακού χάους που έχει δημιουργηθεί με τις εργασίες του flyover και ζητάμε οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης που μας είχαν δοθεί παλιότερα από το δήμο κι ήταν συνεχώς κατειλημμένες να μένουν ελεύθερες από άλλα αυτοκίνητα. Ζητάμε να διευρυνθούν, να γίνουν περισσότερες, ώστε να μπαίνουμε εκεί να ξεφορτώνουμε και να φεύγουμε ώστε να μην αφήνουμε το φορτηγό μέσα στο δρόμο και να δημιουργείται πρόβλημα».

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους δρόμους
Ένα ακόμη θέμα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών είναι και η πρόσβαση σε όλο το οδικό δίκτυο. Όπως διευκρινίζει ο κ. Σαμιώτης «σαν φορολογούμενοι πολίτες που είμαστε θέλουμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα και σε όλους τους δρόμους της Ελλάδας. Δηλαδή, αν μπούμε σε έναν παράδρομο να μην επισείεται πάνω από το κεφάλι μας το πρόστιμο των 1.000 ευρώ. Άλλωστε συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη είναι να έχει πρόσβαση σε όλους τους δρόμους. Είναι αδικία εμείς σαν επαγγελματίες να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε», υποστηρίζει ο κ. Σαμιώτης. Χθες οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας και είχαν σταθμεύσει τα Δ.Χ. οχήματά τους στις εισόδους δυτικά και ανατολικά της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *