Saturday , 4 May 2024

Θεσσαλονίκη: Αδιάβατο σήμερα το κέντρο – Συγκεντρώσεις από τα Δικαστήρια… έως τα Βασιλικά

Μετ’ εμποδίων αρχίζει σήμερα η εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη αφού από νωρίς το πρωί πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με διάφορα αιτήματα. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά έξι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα στην πόλη.
Η αρχή έγινε στις 08.00 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου άτομα του ευρύτερου εντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη 28χρονη που συνελήφθη για το σακίδιο με τις επτά βόμβες μολότοφ στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.
-Μία ώρα αργότερα στις 09.00 π.μ. επίσης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης άτομα του ευρύτερου αντιεξουστικού χώρου δίνουν… ραντεβού διαμαρτυρίας για τους 11 συλληφθέντες για την κατάληψη της Terra Incognita.
Λίγο αργότερα, στις 11.00 π.μ., γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχουν προαναγγείλει μέσα από το οποίο θα διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα στην εκπαίδευση αλλά και για τα δεινά του Παλαιστινιακού λαού. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι απογευματινές συγκεντρώσεις
Το… κυκλοφοριακό αλαλούμ των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας θα συνεχιστεί και το απόγευμα. Συγκεκριμένα:
-Στις 18.00 μ.μ. συλλογικότητες και πολίτες θα συγκεντρωθούν έξω από το ξενοδοχείο «Porto Palace» για να διαμαρτυρηθούν για το Fly Over ενόψει της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του.
-Την ίδια ώρα, στις 18.00 μ.μ., μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρωθούν στο μνημείο Λαμπράκη, επί της οδού Σπανδώνη 2, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο λαό της Παλαιστίνης.
Τέλος, στις 18.30 μ.μ. στα Βασιλικά κάτοικοι της περιοχής θα συγκεντρωθούν μπροστά από το δημοτικό κατάστημα Βασιλικών όπου θα διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ της περιοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *