Sunday , 28 April 2024

Θεσσαλονίκη – Αθήνα: Κανονικά η κυκλοφορία από Λαμία προς Κατερίνη, Θεσσαλονίκη -«Στοπ» στον ΟΣΕ

Άνοιξε το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, η εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Αθήνας μετά τη διακοπή που είχε αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας της κακοκαιρίας κι είχε «κόψει» στα δύο τη χώρα. Η τροχαία προχώρησε σε μερική αποκατάσταση της κίνησης των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Αθηνών στο τμήμα από Λαμία μέχρι Κατερίνη. Συγκεκριμένα, η κίνηση διεξάγεται κανονικά στο τμήμα αυτό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη ενώ στο ρεύμα προς Αθήνα (από Κατερίνη προς Λαμία) η κίνηση διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

«Στοπ» στην εθνική οδό Τρικάλων-Λάρισας
Παράλληλα η γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας καθ΄όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Όπως τονίζεται από την τροχαία, «παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όσο και σε τοπικές οδούς όπου παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα ή έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις για επικείμενη έλευση αυτών».

Κλειστοί δρόμοι στην Πιερία

Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης έχουν προκληθεί προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της χώρας. Συγκεκριμένα, στην Πιερία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Άγιου Σπυρίδωνα (ρέμα Ξηρολάκι), στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Δίου, στη διασταύρωση Αγίου Σπυρίδωνα, στη δημοτική οδό Βροντού – Καρίτσας, στο 4ο χιλιόμετρο της αγροτικής οδού Λεπτοκαρυάς – Σκοτίνας (ρέμα Ζηλιάνα).

Προβλήματα στον ΟΣΕ
Προβλήματα και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες προκαλεί ο «Daniel». Λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων από υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού διεκόπη η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Hellenic Train».

Αναστέλλονται αύριο τα δρομολόγια
Ακινητοποιήθηκε το πρωί λίγο έξω από τον Ευαγγελισμό η αμαξοστοιχία 11591 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, λόγω τεχνικού προβλήματος. Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας πραγματοποιήθηκε με λεωφορεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Hellenic Train» και λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων «ενημερώνει ότι λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λειανοκλαδίου – Λάρισας και των περιορισμών στις μετακινήσεις στην εθνική οδό, αύριο, Πέμπτη 7/9/2023, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC-50/51, IC-52/53, IC-60/61 & 882/887 δεν θα πραγματοποιηθούν».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *