Monday , 6 May 2024

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει σήμερα και αύριο στην «Αγ. Σοφίας» το μετρό στο πλαίσιο του «Open House» – Το μεσημέρι στο σταθμό οι Χρ. Σταϊκούρας και Ν. Ταχιάος

Από τη στάση «Αγίας Σοφίας» του μετρό Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να… επιβιβαστούν νοερά σήμερα και αύριο οι Θεσσαλονικείς και ν’ αποκτήσουν μία εικόνα της μορφής και της λειτουργικότητας του έργου. Αυτή τη δυνατότητα την έχουν καθώς η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. συμμετέχει στο φετινό «OPEN HOUSE THESSALONIKI 2023» ανοίγοντας σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 26 Νοεμβρίου από τις 10.00 το πρωί τις εγκαταστάσεις του σταθμού «Αγία Σοφία».

Οι είσοδοι του μετρό
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά δύο από τους υπερσύγχρονους συρμούς, οι οποίοι θα είναι σταθμευμένοι στην αποβάθρα του σταθμού. Σήμερα το μεσημέρι θα επισκεφτούν το σταθμό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος. Για την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις θα είναι ανοιχτές και οι δύο είσοδοι του σταθμού «Αγία Σοφία» στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας.

Ανοικτά από τις 10.00 π.μ.- 16.00 μ.μ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και σύμφωνα με τους κανόνες των διοργανωτών συνιστάται στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου, οπότε, αν υπάρχει αναμονή ενδέχεται να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση. Επίσης κατά την περιήγησή τους οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθούν αποκλειστικά τις προδιαγεγραμμένες διαδρομές, καθώς πρόκειται για χώρο με ιδιαίτερες απαιτήσεις ασφαλείας αφού, μέχρι την παράδοσή του, διατηρεί τον εργοταξιακό χαρακτήρα. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες θα καλούνται να απομακρυνθούν. Οι φωτογραφήσεις και η λήψη video θα είναι ελεύθερες. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του «Open House»., οι Βορειοελλαδίτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το αμαξοστάσιο της Πυλαίας όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης και τον σταθμό Παπάφη.

Ωράριο λειτουργίας
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 10.00 π.μ.-16.00 μ.μ. και
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 10.00 π.μ.-16.00 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *