Sunday , 5 May 2024

Θεσσαλονίκη: Απεργούν αύριο δάσκαλοι και καθηγητές, λογιστές – Χειρόφρενο «τραβά» ο ΟΑΣΘ

Πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει για αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΙΝ, ομοσπονδίες και εργατικά σωματεία, ενώ καθημερινές είναι οι ανακοινώσεις διαφόρων κλάδων εργαζομένων για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητείται αύριο στη Βουλή.

ΟΑΣΘ: Ποιες ώρες δεν θα κυκλοφορήσουν τα αστικά
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, τα λεωφορεία θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων «εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πρόθεση της κυβέρνησης για ψήφιση ενός ακόμη αντεργατικού νόμου και την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα».

ΟΛΜΕ: Στην απεργία δάσκαλοι και καθηγητές
Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία αύριο, Πέμπτη, καθώς η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Στην απεργία θα συμμετέχουν και δάσκαλοι και καθηγητές, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο καθώς ΟΛΜΕ με ΔΟΕ εξήγγειλαν κινητοποιήσεις. Το κάθε σχολείο αναμένεται να ανακοινώσει στους γονείς το αυριανό πρόγραμμα και το εάν θα πάνε τα παιδιά σχολείο και ποιες ώρες.

Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης: «Να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο»
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα γραφεία και των λογιστών στη Θεσσαλονίκη. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν «απεργούμε μαζικά στις 21 Σεπτεμβρίου. Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου, σε κάθε χώρο δουλειάς, που αναρωτιέται αν υπάρχει εναλλακτική στη λαίλαπα που έρχεται, να μπούμε όλοι μαζί στη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης του αγώνα. Να στείλουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα στον υπ. Εργασίας κ. Γεωργιάδη που λέει ότι ‘δεν υπάρχουν αντιδράσεις’, άρα ‘οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι το νομοσχέδιο είναι φιλολαϊκό’».
Οι απεργοί – εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης δίνουν «ραντεβού» αύριο στις 10.30 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους. Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *