Tuesday , 30 April 2024

Θεσσαλονίκη: Από σήμερα στη ΔΕΘ οι «Freskon» και «Logistics & Transports» – 30… καλλονές στην Αριστοτέλους – Τί…τρέχει στην πόλη

Με μεγάλη δραστηριότητα ξημέρωσε η σημερινή μέρα, Πέμπτη 11 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη αφού στην… καρδιά της πόλης φιλοξενούνται δύο μεγάλες εκθέσεις, του πρωτογενή τομέα και των logistics. Την ίδια ώρα οι λάτρεις των τεσσάρων τροχών θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν παλιά μοντέλα, αντίκες αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει για λίγες ώρες στην ιστορική πλατεία Αριστοτέλους. Όσον αφορά τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις της ημέρας έχουν ως εξής:

ΔΕΘ: 367 εκθέτες στη «FRESKON» και στη «LOGISTICS & TRANSPORTS»
Εγκαινιάζονται σήμερα δύο εκθέσεις με αιχμή τον πρωτογενή τομέα και τα logistics –συγκοινωνούντα πεδία- η «FRESKON» με 267 άμεσους και έμμεσους εκθέτες και η «LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO» με 100 εκθέτες. Οι εκθέσεις φιλοξενούνται έως τις 13 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά, στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON», το οποίο διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO, συμμετέχουν 201 άμεσοι εκθέτες από 15 χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ν. Ζηλανδία, Κίνα, Μπουρούντι, Αλβανία, Κροατία, Κύπρο, Μολδαβία, Πολωνία και Ελλάδα), ενώ συνολικά ο αριθμός άμεσων και έμμεσων εκθετών προέρχονται από 28 χώρες.

Τιμώμενη χώρα η Πολωνία: Στη φετινή «FRESKON» τιμώμενη χώρα είναι η Πολωνία που έρχεται στη Θεσσαλονίκη με μια συμμετοχή 15 επιχειρήσεων φρέσκων φρούτων και λαχανικών, η οποία βρίσκεται στο Περίπτερο 13. Επίσης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα «τρέξει» πρόγραμμα με 121 μεμονωμένους full hosted buyers από 34 χώρες, ενώ μαζί με τις ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία ο συνολικός αριθμός των ξένων είναι 250. Την ίδια ώρα πάνω από 2.600 είναι τα επιχειρηματικά ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί μεταξύ εκθετών και εμπορικών επισκεπτών. Μεταξύ των φετινών συμμετοχών της «FRESKON» περιλαμβάνονται συνεταιρισμοί, παραγωγοί, χονδρέμποροι φρούτων και λαχανικών, εισαγωγείς-εξαγωγείς, έμποροι λιανικής, ελληνικές και ξένες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, εταιρείες logistics, εταιρείες συμβούλων και εταιρείες πιστοποίησης. Επίσης, εκπροσωπούνται με τα τοπικά τους προϊόντα έξι Περιφέρειες. Στις παράλληλες εκδηλώσεις της «FRESKON» ιδιαίτερη… θέση κατέχει το καθιερωμένο της Διεθνές Συνέδριο -που πραγματοποιείται σήμερα 11 του μηνός- και φέτος είναι αφιερωμένο στον παραγωγικό και εμπορικό κόσμο του βερίκοκου. Συγκεντρώνει εξειδικευμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεθαύριο, 13 Απριλίου, ξεχωρίζει το φόρουμ για το ακτινίδιο, όπου θα συμμετάσχουν ειδικοί από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές χώρες παραγωγής ακτινιδίων, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα. Στις υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης θα παρουσιαστούν οι προβλέψεις για τη νέα σεζόν των πυρηνόκαρπων, οι τεχνικές της πατατοκαλλιέργειας, αλλά και η διοίκηση συστημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας. Η «FRESKON» «φιλοξενείται» στα Περίπτερα 13, 14, και 15.

Παράλληλη έκθεση η «Logistics & Transports Thessaloniki Expo»
Η «LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO», την οποία διοργανώνει η O.MIND CREATIVES, μετρά εκατοντάδες προεγγραφές από επιχειρήσεις των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα τριών υπουργείων με την ενεργή συμμετοχή των ΣΒΕ, ΣΕΒΕ και των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, με χορηγό την ΟΛΘ Α.Ε. «Φιλοξενείται» στα Περίπτερα 8, 9, 10 και σε εξωτερικούς χώρους της ΔΕΘ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το συνέδριο LOGI.C Conferences.

*Ώρες λειτουργίας:«FRESKON»: Πέμπτη-Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. – 19:00 μ.μ., Σάββατο 10.00 π.μ.- 17.00 μ.μ.
«LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO»: Πέμπτη-Παρασκευή από τις 10.00 π.μ.-19.00 μ.μ., Σάββατο 10.00 π.μ. -18.00 μ.μ.
Πληροφορίες: https://www.freskon-expo.gr/ και https://logistics-expo.gr

Πλατεία Αριστοτέλους: 30 αντίκες – καλλονές από την Αγγλία
Τριάντα αντίκες καλλονές από την Αγγλία κατέκλυσαν την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη κι έγιναν πόλος έλξης για περαστικούς Θεσσαλονικείς αλλά και για τουρίστες. Τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων παλιά μοντέλα Porsche, Mercedes αλλά και Rolls Royce στάθμευσαν προσωρινά στην πόλη και στη συνέχεια θα κάνουν… βόλτα σε όλη την Ευρώπη. Τα κλασικά μοντέλα αυτοκινήτων ταξίδεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής «περιοδείας». «Πάρκαραν» στην πλατεία Αριστοτέλους, ύστερα από τη λήψη ειδικής άδειας και θα παραμείνουν έως και αύριο το πρωί, Παρασκευή 12 Απριλίου. Οι Βρετανοί αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο από τη Θεσσαλονίκη με το ταξίδι τους να ολοκληρώνεται στις 21 Απριλίου στην πατρίδα τους.

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Θεσσαλονίκης
Ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 18.30 μ.μ. στην αίθουσα «ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ» του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης. Εισηγητής στην εκδήλωση είναι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι της Κεντρικής Μακεδονίας που μετέχουν στις προκριματικές εκλογές (Κυριακή 14\4) για την ανάδειξη υποψηφίων ευρωβουλευτών που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Ημερίδα στο πλαίσιο του 27ου Φεστιβάλ Παιδείας
«Πρόληψη Νεανικής Παραβατικότητας» είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιείται από τις 10.00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 14.00 μετά το μεσημέρι. Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στις δράσεις του 27ου Φεστιβάλ Παιδείας που διοργανώνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου. Πραγματοποιείται στο Πολυλειτουργικό Κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» (Μοναστηρίου και Παρατσίκογλου 2). Το 27ο Φεστιβάλ Παιδείας είναι ένας από τους μακροβιότερους θεσμούς που διοργανώνει ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου. Θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο κι έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει τους μαθητές, από τις μικρές τάξεις του νηπιαγωγείου έως τις τάξεις του λυκείου, ώστε να προβληματιστούν, να πειραματιστούν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους αναφορικά με την έννοια της Δημοκρατίας, συμμετέχοντας σε διάφορους διαγωνισμούς. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δημιουργίες και δράσεις που απευθύνονται στο σύνολο των περίπου 18.000 μαθητών του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

ΕΟΔΥ: Πού γίνονται σήμερα rapid test
Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες. Στη Θεσσαλονίκη γίνονται σήμερα στα εξής σημεία:

-Νότια Πύλη ΔΕΘ, Αγγελάκη με Λεωφ. Στρατού, 09:30 π.μ -19:00 μ.μ.
-Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη, ΚΑΠΗ Πανοράματος, Αγ. Γεωργίου 4, 09:00 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Καλαμαριάς, εντός Δημοτικού Θεάτρου, οδός Χηλής και Τριπόλεως 12, 09:30 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Θέρμης, Κοινοτικό κατάστημα, Καρδία, 09:30 π.μ -14:30 μ.μ.
-Δ. Θερμαϊκού, ΚΑΠΗ Μηχανιώνας, Μάρκου Μπότσαρη, 09:00 π.μ -14:30 μ.μ.
-Δ. Παύλου Μελά, ΚΑΠΗ Καρατάσιου, Αλκιβιάδου 10, 09:00 π.μ – π.μ 14:00 μ.μ.
-Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Β ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, Ελευθερίας 55, 09:00 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Ωραιοκάστρου, Α ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, Τραπεζούντος 31, 13:00 μ.μ.-19:00 μ.μ.
-Δ. Λαγκαδά, κτίριο κοινότητας, Αδάμ, 09:30 π.μ -11:15 π.μ.
-Δ. Λαγκαδά, πρώην Δημαρχείο, Ζαγκλιβέρι, 12:00-14:00 μ.μ.
-8ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Αρτάκης 9, κάτω Τούμπα, 09:00 π.μ -14:00 μ.μ.
-6ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Νούκα Στεφάνου 10, Χαριλάου, 09:00 π.μ -14:00 μ.μ.
-Ιατρείο ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλίσσης Όλγας 198, στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας, 09:30 π.μ -15:00 μ.μ.
-Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», Στ. Κυριακίδη 1, 09:00 π.μ. -15:00 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *