Sunday , 28 April 2024

Θεσσαλονίκη: Αρχίζει το «3ο Συνέδριο Ενέργειας: Ασφάλεια Εφοδιασμού – Ενεργειακές Αγορές στη μετάβαση» παρουσία του υπουργού κ. Σκυλακάκη

Το «3ο Συνέδριο Ενέργειας: Ασφάλεια Εφοδιασμού – Ενεργειακές Αγορές στη μετάβαση» πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 20/10/2023 και αύριο, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, κόμβος Θέρμης, Κτίριο Α’, Μεγάλο Αμφιθέατρο). Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο ενέργειας που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Το συνέδριο υλοποιείται στο πλαίσιο της Υποστήριξης δράσεων Διεθνοποίησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος («ΕΣΠΑ– Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Το συνέδριο
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο πρύτανης του Δι.Πα.Ε. καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος. Θα χαιρετίσουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκης, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Σδούκου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κ. Φάμελλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ζέρβας ο ‘Α αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Βλαχογιάννης και ο πρόεδρος του ΔΣΘ, κ. Φινοκαλιώτης. Θα συμμετέχουν προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή κοινότητα, από ενεργειακούς φορείς και επιχειρήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *