Tuesday , 7 May 2024

Θεσσαλονίκη: Ασφαλτοστρώνεται το βράδυ η λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου – Κλειστή η εθνική στον Πλαταμώνα – Έργα στη Μουδανιών

«Πυρετός» εργασιών στο οδικό δίκτυο μέσα κι έξω από τη Θεσσαλονίκη. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα το βράδυ θα ισχύουν στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σήμερα το βράδυ και αύριο, Τετάρτη (18/10/2023), θα εκτελεστούν εργασίες διαγράμμισης από τις 22.00 μ.μ. – 06.00 π.μ. στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι εργασίες
Σήμερα από τις 22.00 το βράδυ δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις τρεις αριστερές λωρίδες του οδοστρώματος κυκλοφορίας (ως προς την κίνηση των οχημάτων) της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Παρασκευοπούλου έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Πέτρου Συνδίκα. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται από τις τρεις δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας (ως προς την κίνηση των οχημάτων).
-Αύριο, Τετάρτη (18/10/2023), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις τρεις δεξιές λωρίδες του οδοστρώματος κυκλοφορίας (ως προς την κίνηση των οχημάτων) της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Παρασκευοπούλου έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Πέτρου Συνδίκα. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από τις τρεις αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας (ως προς την κίνηση των οχημάτων). Επισημαίνεται ότι η κίνηση των οχημάτων στις κάθετες οδούς της λεωφόρου που συμβάλουν στη ζώνη των εργασιών θα διεξάγεται κανονικά κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Έργα στην ε.ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στον Πλαταμώνα
Μέχρι και μεθαύριο, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Αθηνών, από τον ανισόπεδο κόμβο Λεπτοκαρυάς (410 χιλιόμετρο) έως τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα (400 χιλιόμετρο), στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα. Για το λόγο αυτό υπάρχουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στη Σήραγγα Πλαταμώνα του αυτοκινητοδρόμου. Επίσης από την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου από τις 07:30 π.μ. έως και στις 07.30 π.μ. την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αν αυτές ολοκληρωθούν νωρίτερα, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα (400 χιλιόμετρο) έως τον ανισόπεδο κόμβο Λεπτοκαρυάς (410 χιλιόμετρο), στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μουδανιών
Κυκλοφοριακές ρυθμίσουν θα ισχύουν αύριο και μεθαύριο Τετάρτη από τις 07.00 το πρωί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών. Αιτία οι εργασίες κοπής πρασίνου από συνεργεία της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα έργα
Οι εργασίες αφορούν κοπή πρασίνου και αυτοφυούς βλάστησης και θα εκτελεσθούν δεξιά, επί των ερεισμάτων της οδού, από τον ανισόπεδο κόμβο Ν. Ρυσίου έως την περιοχή του κόμβου Λακώματος-Μεσημερίου, τμηματικά και στις δύο κατευθύνσεις. Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *