Friday , 19 April 2024

Θεσσαλονίκη: Γέμισαν πλατείες και πεζόδρομοι για να χαρεί ο κόσμος τη λιακάδα

Σε πεζοδρόμους, πλατείες και φυσικά στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης έχουν ξεχυθεί από το πρωί σήμερα οι Θεσσαλονικείς για να απολαύσουν τη λιακάδα, καθώς η θερμοκρασία σήμερα στην πόλη αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 21 βαθμούς Κελσίου και αναμένεται να επιστρέψει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή στους 14 βαθμούς από τη Δευτέρα, με σταδιακή αλλαγή του καιρού από αύριο με συννεφιές που την επόμενη εβδομάδα θα φέρουν και βροχές.

Τα εμπορικά καταστήματα είναι και σήμερα κλειστά, καθώς η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης παραμένει στο “κόκκινο” στην επιδημιολογική κλίμακα και συνεχίζεται η ισχύς σχετικής απόφασης που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα τρία Σάββατα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την οποία τα Σάββατα είναι ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία, με περιορισμένο ωράριο-συγκεκριμένα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Η αύξηση των κρουσμάτων Covids-19 κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, που έφτασαν μέχρι και τα 205 στις 23 Φεβρουαρίου, ενώ στη δυτική Θεσσαλονίκη υπάρχουν κρούσματα και της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης δεν φαίνεται να πτοεί τον κόσμο, που αναζητά διέξοδο στην κλεισούρα αλλά τελικά δεν αποφεύγονται ενίοτε και οι επικίνδυνοι συνωστισμοί σε πλατείες και πεζοδρόμους.

Την τιμητική του έχει σήμερα το πρωί λ.χ. ο πεζόδρομος της Καλαμαριάς (βλ. συνημμένη φωτό) και η πλατεία Δημαρχείου, όπου μικροί και μεγάλοι – στην πλειοψηφία τους πάντως τηρώντας το μέτρο της μάσκας – αναζητούν στιγμές ξενοιασιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *