Tuesday , 30 April 2024

Θεσσαλονίκη: Γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης με συναυλίες, εκθέσεις κι άλλες εκδηλώσεις – Τί άλλο… τρέχει στην πόλη

Σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης. Καθιερώθηκε το 2012 από τον Διεθνή Οργανισμό Τέχνης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο την ημέρα γέννησης του σπουδαίου ζωγράφου Λεονάρντο Ντα Βίντσι, στις 15 Απριλίου, με σκοπό την ενθάρρυνση για την απόλαυση της τέχνης αλλά και την αναγνώριση της σημασίας της δημιουργικότητας σε διεθνές και πολυπολιτισμικό επίπεδο. Από το 2019 η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Μονή Λαζαριστών: «Σμίγοντας τον Κόσμο: Ένα σχολείο …μια αγκαλιά για όλους»
Διακόσιοι μαθητές τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα στη σκηνή με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και την την πρώτη Ελληνίδα μουσικό με σπαστική τετραπληγία Αλεξάνδρα Κερλίδου, σε μία μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην Συμπεριληπτική. Θα καταδεικνύοντας πως η εκπαίδευση μπορεί να αναδείξει τις δυνατότητες του κάθε ανθρώπου, να ενώσει όλους τους μαθητές και να δημιουργήσει συνθήκες αλληλεπίδρασης και αποδοχής της διαφορετικότητας. Οι μαθητές ειδικών σχολείων θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, ενώ θα παίξουν μουσική με τα μάτια με το επαναστατικό λογισμικό EyeHarp. Η συναυλία με τίτλο «Σμίγοντας τον Κόσμο: Ένα σχολείο …μια αγκαλιά για όλους» διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθεί, στις 18.30 μ.μ. στη Μονή Λαζαριστών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Νεάπολη- Συκιές: Από σήμερα το Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών
Σήμερα και αύριο, Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Απριλίου, πραγματοποιείται το φετινό Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών στο πλαίσιο της Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού 2024 του δήμου Νεάπολης- Συκεών. Το περιβάλλον, τα δάση, η γρήγορη μόδα (Fastfashion), η κοινωνική απομόνωση είναι μερικά από τα θέματα των ταινιών μικρού μήκους και των video που θα παρουσιάσουν μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, που συμμετέχουν, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνει μια αστυνομική ταινία με… χιουμοριστική όμως προσέγγιση. Ολόκληρη η μαθητική κινηματογραφική παραγωγή της σεζόν των σχολείων του δήμου παρουσιάζεται από τις 10.00 το πρωί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις προβολές.

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης: «Νεολαία και Εθελοντισμός»
Ανοιχτή συνάντηση με θέμα «Νεολαία και Εθελοντισμός στη Θεσσαλονίκη του αύριο» θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα από τις 18.00 μ.μ. – 20.30 μ.μ. το απόγευμα στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Κυριακή Γιαννακίδου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις σε θέματα Νεολαίας και Εθελοντισμού Σαράντης Μονοπόρτης καλούν τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Νεολαίας και του Εθελοντισμού να λάβουν μέρος στη συνάντηση. Σκοπός της συνάντησης είναι να γίνει το πρώτο βήμα για έναν δημιουργικό διάλογο μεταξύ των οργανώσεων της κοινωνίας, των πολιτών και του δήμου Θεσσαλονίκης ώστε από κοινού να καταγράψουν ανάγκες και να συναποφασίσουν προτάσεις και τρόπους συνεργασίας.

Δήμος Παύλου Μελά: Εγκαινιάζεται μια πρότυπη παιδική χαρά στην Ευκαρπία
Τις… πόρτες της ανοίγει σήμερα το απόγευμα μια παιδική χαρά- πρότυπο για τους κατοίκους της Ευκαρπίας στο δήμο Παύλου Μελά.Ο χώρος εγκαινιάζεται στις 18.00 μ.μ. από τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Ασλανίδη. Βρίσκεται στην περιοχή των Ανθοκήπων, δίπλα στο 3ο δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας.

Ε.ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών: Εργασίες αποκατάστασης μεταλλικών στηθαίων
Συνεχίζονται και σήμερα από τις 07.30 σήμερα το πρωί οι εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών. Τα έργα εκτελούνται στο δεξιό έρεισμα της οδού με κατεύθυνση προς τα Νέα Μουδανιά, από κινητά συνεργεία στα στηθαία ασφαλείας της οδού, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά, στα σημεία:
-στη Χ.Θ.50+250, στο δεξιό έρεισμα της οδού
-στη Χ.Θ.51+800, στο δεξιό έρεισμα της οδού
Επισημαίνεται ότι ο χρόνος αποκλεισμού των παραπάνω τμημάτων της οδού για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός και σύμφωνα με την εξέλιξη των εργασιών.

Γέφυρα Γαλλικού Ποταμού: Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης αρμών
Συνεχίζονται αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες αντικατάστασης αρμών συστολής – διαστολής στη γέφυρα του Γαλλικού ποταμού στην εθνική οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Οι εργασίες εκτελούνται από σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, έως και την Παρασκευή 26 Απριλίου. Πρόκειται για έργα αντικατάστασης αρμών συστολής- διαστολής επί της γέφυρας του Γαλλικού ποταμού, από τη Χ.Θ. 11+300 έως τη Χ.Θ. 11+550 στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χαλκηδόνα με αποκλεισμό μόνο της μίας λωρίδας κυκλοφορίας ανά φορά.

Νεάπολη: Ημερίδα για τη «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα»
Η γυναικεία επιχειρηματικότητα έχει έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας, με δεδομένες τις πραγματικές ή «γυάλινες» οροφές που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον επαγγελματικό στίβο. Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αποφάσισε να θέσει επί τάπητος το θέμα και να πραγματοποιήσει μία ημερίδα με θέμα την γυναικεία επιχειρηματικότητα ως πρόκληση και ευκαιρία. Πραγματοποιείται από τις 10.00 σήμερα το πρωί μέχρι τις 2.00 μ.μ.στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125) με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: μία πρόκληση- πολλές ευκαιρίες».

Ολύμπιον: Αυλαία σήμερα για το «Skglive! Music Fest»
Ξεκινά σήμερα το νέο 4ημερο φεστιβάλ μουσικής, το «Skglive! Music Fest» που θα πραγματοποιηθεί 15, 16, 17, 18 Απριλίου στον ιστορικό χώρο του Ολύμπιον, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Μουσικά συγκροτήματα και μπάντες με διαφορετικά ρεπερτόρια θα… αποστείλουν τις καλλιτεχνικές τους προτάσεις, προκειμένου να συμμετέχουν στη πρώτη διοργάνωση του νέου σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από τις 165 ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις που υποβλήθηκαν, η κριτική επιτροπή επέλεξε τις 28 που θα παρουσιαστούν στη σκηνή. Συνολικά 135 καλλιτέχνες θα πάρουν μέρος και θα μας δείξουν τον φρέσκο τους ήχο αλλά και την δημιουργικότητά τους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Δήμος Πυλαία –Χορτιάτη: Εν… δράσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιεί από σήμερα ενημερωτικές εξορμήσεις για θέματα πρόληψης της υγείας στην Εξοχή, το Φίλυρο, το Ασβεστοχώρι, το Χορτιάτη, το Πανόραμα και την Πυλαία στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Πυλαίας – Χορτιάτη. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας η Κινητή Ομάδα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης θα επισκεφτεί όλες τις κοινότητες του δήμου και θα ενημερώσει τους πολίτες σε βασικά ζητήματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, όπως είναι η στοματική υγιεινή και η υπέρταση, επισημαίνοντας ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

ΕΟΔΥ: Πού γίνονται σήμερα rapid test
Σε 177 σημεία της χώρας πραγματοποιούνται σήμερα, Δευτέρα, δωρεάν έλεγχοι για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Στη Θεσσαλονίκη γίνονται σήμερα στα εξής σημεία:
-Νότια Πύλη ΔΕΘ, Αγγελάκη με λεωφ. Στρατού, 09:30 π.μ. -19:00 μ.μ.
-Δ. Πυλαίας, Β ΚΑΠΗ Πυλαίας, Αγ. Χριστοφόρου 1, 09:00 π.μ. -15:00 μ.μ.
-Δ. Καλαμαριάς, εντός Δημοτικού Θεάτρου, οδός Χηλής και Τριπόλεως 12, 09:30 π.μ. -15:00 μ.μ.
-Δ. Θέρμης, Γραφεία Κοινότητας Θέρμης-Τριαδίου, Αθ. Διάκου 6, 13:00 μ.μ. -19:00 μ.μ.
-Δ. Κορδελιού-Ευόσμου, Πολιτιστικό Κέντρο, Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, 09:00 π.μ. -15:00 μ.μ.
-Δ. Δέλτα, ΚΑΠΗ Καλοχωρίου, πλατεία Δημοκρατίας 1, 09:00 π.μ. -14:00 μ.μ.
-Δ. Ωραιοκάστρου, Α ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, Τραπεζούντος 31, 09:00 π.μ. -14:30 μ.μ.
-Δ. Νεάπολης-Συκεών, Δημαρχείο Συκεών, Ι Μιχαήλ 1, 09:00 π.μ. -15:00 μ.μ.
-8ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Αρτάκης 9, Κάτω Τούμπα, 09:00 π.μ. -14:00 μ.μ.
-6ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Νούκα Στέφανου 10, Χαριλάου, 09:00 π.μ. -14:00 μ.μ.
-Κοινωνικό Ιατρείο Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, Λαγκαδά 53, 10:00 π.μ. -14:00 μ.μ.
-Ιατρείο ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλίσσης Όλγας 198, στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας, 09:30 π.μ. -15:00 μ.μ.
-Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», Στ. Κυριακίδη 1, 09:00 π.μ. -15:00 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *