Saturday , 27 April 2024

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτύρονται σήμερα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, για το Παλατάκι στην Καλαμαριά – Μοτοπορεία Παοκτσήδων το απόγευμα

Στους … δρόμους βγαίνουν σήμερα πολίτες που διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, «Φίλοι του Κυβερνείου» στην Καλαμαριά, μέλη της αρμενικής νεολαίας Θεσσαλονίκης και οπαδοί του ΠΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα:

Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών
Στις 12.00 το μεσημέρι, μέλη της «Ένωσης Θεσσαλονικέων – Πρωτοβουλία Πολιτών» έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Διαδηλώνουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Σώστε το Παλατάκι – Φίλοι Κυβερνείου»
Στην Καλαμαριά, στις 12.00 το μεσημέρι δίνουν… ραντεβού μέλη του συλλόγου «Σώστε το Παλατάκι – Φίλοι Κυβερνείου». Θα συγκεντρωθούν έξω από το Κυβερνείο (Παλατάκι) διαμαρτυρόμενοι, όπως αναφέρουν, για την εγκατάλειψή του. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καρακώστας «σκοπός της διαμαρτυρίας είναι να παρακινηθούν οι πολίτες, ώστε να προστατέψουν το παρόν και το μέλλον του τόπου. Αν παλέψουμε για τη διάσωσή του, ίσως πετύχουμε να του ξανά δώσουμε ζωή».

Στο μνημείο Χατσκάρ
Την ίδια ώρα, δηλαδή στις 12.00 το μεσημέρι, μέλη της Αρμένικης Νεολαίας στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούν στο μνημείο Χατσκάρ, στην οδό Τσιμισκή, και συγκεκριμένα στο πάρκο Θεοτοκά. Θα διαμαρτυρηθούν στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής δράσης για την προστασία των δικαιωμάτων του Αρτσάχ και των Αρμενίων ομήρων.

Μοτοπορεία οπαδών του ΠΑΟΚ
Ένα από τα σημαντικότερα ματς της σεζόν δίνει σήμερα στις 8.30 σήμερα το βράδυ ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο πρωτοπόρος της Super League 1, «Δικέφαλος του Βορρά», υποδέχεται στην Τούμπα τους «πράσινους», με τους οποίους ισοβαθμούν στην κορυφή της κατάταξης. Καθώς οι θύρες θα είναι κλειστές για τους φιλάθλους, λόγω των μέτρων της κυβέρνησης για την οπαδική βία, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θέλουν θα συνοδεύσουν την ομάδα τους στο γήπεδο. Πριν από την έναρξη του ντέρμπι δίνουν ραντεβού στις 17.00 μ.μ. έξω από το ξενοδοχείο όπου φιλοξενείται η ομάδα. Θα ακολουθήσει μοτοπορεία μέχρι την Τούμπα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *