Thursday , 2 May 2024

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε βάρος του Στ. Κασσελάκη – «Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση» από τον Ν. Ανδρουλάκη

Άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους επιτέθηκαν φραστικά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, στο περιθώριο της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην ομοφοβία. Νωρίτερα είχε προηγηθεί επίθεση κατά δύο ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Το επεισόδιο
Οι διαδηλωτές με πανό και συνθήματα όπως «θα βγω από το σπίτι όπως θέλω εγώ», «Κανένα μόνο» και «καμιά ανοχή στην τρανσομοφοβία» ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία τους από την πλατεία Αριστοτέλους και πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ένταση προκλήθηκε έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιο» όταν ομάδα ατόμων αποδοκίμασε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη την ώρα που έφτασε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η ίδια ομάδα επιτέθηκε εναντίον και αστυνομικού ο οποίος βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου και ένας από αυτούς χτύπησε τον ένστολο στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε. Νωρίτερα, ομάδα περίπου 50 ατόμων είχε κινηθεί επιθετικά προς το σώμα της συγκέντρωσης. Η αστυνομία πραγματοποίησε 16 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι.

Ν. Ανδρουλάκης: «Καταδικαστέα τα επεισόδια κατά Κασσελάκη»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, καταδίκασε τους προπηλακισμούς κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη. «Τα αποψινά επεισόδια κουκουλοφόρων κατά διαδηλωτών και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Κασσελάκη, που έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής επίθεσης σε δυο πολίτες για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, είναι απολύτως καταδικαστέα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.Τόνισε ότι είναι πρωτίστως «ανησυχητική η επανάληψη ακραία βίαιων και μισαλλόδοξων συμπεριφορών. Η ισότητα και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαρέγκλιτες δημοκρατικές αρχές».

Δικάζονται σήμερα οι ενήλικοι συλληφθέντες
Ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι εννέα ανήλικοι που συνελήφθησαν για συμμετοχή στο τρανσφοβικό λιντσάρισμα στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Οι ενήλικοι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν σήμερα, Δευτέρα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Σε βάρος και των 21 συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ εις βάρος των δύο από αυτούς ασκήθηκε δίωξη και για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόκειται για 9 έλληνες και 12 αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχει σχηματίσει σε βάρος του δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, εξύβρισης και απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 82Α του Ποινικού Κώδικα «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *