Friday , 3 May 2024

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας –«Βροχή» από πέτρες και χημικά

Ένταση επικράτησε μετά τη λήξη της πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε αστυνομικούς και ομάδας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πόλης. Τα επεισόδια ξέσπασαν στην Καμάρα, με τους αντιεξουσιαστές να κάνουν ρίψη μολότοφ.

Τα επεισόδια
Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα αντιεξουσιαστών εξαπέλυσε επίθεση προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρισκόταν περιμετρικά, εκτοξεύοντας πέτρες και πλήθος από βόμβες μολότοφ. Από τα επεισόδια προκλήθηκε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Αρριανού, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί. Επίσης από την ρίψη χημικών ένας διαδηλωτής πήρε φωτιά, καθώς γλίστρησε και έπεσε στη φλεγόμενη άσφαλτο.

Πώς ξεκίνησαν
Όλα ξεκίνησαν όταν έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στη Θεσσαλονίκη, περίπου στις 13.00 μετά το μεσημέρι έφτασε η μαζική πορεία. Ομάδα αναρχικών που βρισκόταν μπροστά από τον ΟΣΕ ήρθε σε αντιπαράθεση με την αστυνομία. Άρχισαν να πετάνε πυροτεχνήματα και βόμβες μολότοφ με τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα και κροτίδες λάμψης. Στο πέρασμά τους από την οδό Μοναστηρίου, οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους στήνοντας πρόχειρα οδοφράγματα. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική για την κατάσβεσή τους.

Στην Αριστοτέλους
Τα επεισόδια με μικρή ένταση συνεχίστηκαν στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους. Εκείνη την ώρα η πορεία είχε ανασυνταχθεί και κατευθύνονταν προς ανατολικά, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρούν σε χρήση χημικών. Η πορεία συνεχίστηκε έως την Καμάρα, όπου ξέσπασαν νέα επεισόδια με χρήση μολότοφ και χημικά. Οι αρχές προσήγαγαν τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ κάποιοι που βρίσκονταν στο σημείο ήρθαν σε αντιπαράθεση με την αστυνομία, ζητώντας τους να μην προχωρήσουν σε σύλληψη. Τα επεισόδια συνεχίζονται επί της Εθνικής Αμύνης έξω από το ΑΠΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *