Friday , 3 May 2024

Θεσσαλονίκη: «Ζεσταίνεται» η αγορά των χριστουγεννιάτικων ειδών –Ευχαριστημένοι οι παραγωγοί από τον Ταξιάρχη

Δεκαπέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και όσοι Θεσσαλονικείς δεν έχουν στολίσει ακόμη τα σπίτια τους σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα στολίδια από τα καταστήματα της πόλης. Ευχαριστημένοι προς το παρόν δηλώνουν οι ελατοπαραγωγοί από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής που προμηθεύουν την αγορά με το παραδοσιακό φυσικό έλατο.

12.000-13.000 έλατα στην αγορά της πόλης
Όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος των ελατοπαραγωγών Ταξιάρχη Ιωάννης Ξάκης, «μέχρι τώρα αγοράζει ο κόσμος. Οι τιμές των δέντρων στη Θεσσαλονίκη είναι πιο χαμηλές από ό,τι στην Αθήνα λόγω της μικρότερης απόστασης. Στη Θεσσαλονίκη ο καταναλωτής θα βρει δέντρο με 40 ευρώ, με 50, με 80, με 100 ευρώ, αναλόγως με τα μέτρα. Γιατί έχει πολλών ειδών δέντρα. Στη Θεσσαλονίκη -αν υπολογίσουμε ότι έχουμε κόψει συνολικά γύρω στις 32.000-33.000 δέντρα- περίπου 12.000-13.000 έχουν διοχετευτεί στην αγορά της πόλης. Μέχρι τις παραμονές των Χριστουγέννων θα υπάρχουν οι παραγωγοί στα στέκια τους με τα τελευταία έλατα να τα πουλήσουν για να στολιστούν», προσθέτει ο κ. Ξάκης.

Οι καταναλωτές αγοράζουν περισσότερο στολίδια
Άι Βασίληδες, ο Ρούντολφ, ο Καρυοθραύστης, χριστουγεννιάτικες μπάλες κι άλλα είδη κερδίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών. Όσο πλησιάζουν οι μέρες των γιορτών η αγοραστική κίνηση στα καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών είναι αυξημένη. «Εμείς έχουμε επιλογές για όλους», λέει στο thesseconomy.gr ο καταστηματάρχης χριστουγεννιάτικων ειδών στη Βασιλίσσης Όλγας Μ.Ψ. Κι όπως εξηγεί «σε σχέση με πέρσι μπορούμε να πούμε ότι φέτος είναι πιο φτηνά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Είναι μειωμένες οι τιμές γιατί έχουν πέσει τα μεταφορικά. Δηλαδή το δέντρο που είναι ένας μεγάλος όγκος σαν κιβώτιο αλλά και το βασικό στοιχείο των Χριστουγέννων είναι φέτος πιο οικονομικό περίπου κατά 10%. Για ένα μικρό βαλάντιο, μπορεί κάποιος για παράδειγμα να στολίσει ένα δέντρο ύψους 90 πόντων με 20 ευρώ. Υπάρχουν λύσεις για όλα τα βαλάντια. Όσον αφορά τις χριστουγεννιάτικες μπάλες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο επίκεντρο των καταναλωτών έχουμε διάφορες τιμές. Σε άλλες έχουμε μια αύξηση στην τιμή σε σχέση με πέρσι και σε άλλες έχουμε ίδιες τιμές με πέρσι. Έχουμε τη χριστουγεννιάτικη μπάλα που είναι πλαστική αλλά και τη γυάλινη. Για παράδειγμα κι εδώ η τιμή ξεκινά από 0,50 ευρώ, ενώ έχουμε κι εδώ διάφορες τιμές όπως 2 ευρώ, ή 5 ευρώ για μια μπάλα που θα είναι χειροποίητη». Την ίδια ώρα τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου ανάλογα με τα μέτρα ξεκινούν από 6 ευρώ ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 75 ευρώ», καταλήγει ο έμπορος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *