Wednesday , 28 October 2026

Θεσσαλονίκη: «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ αγρότες και κτηνοτρόφοι του Λαγκαδά – Πότε… πάνε στο Δερβένι – Σήμερα το μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια»

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον Σοχό, την Άσσηρο, τα Καλλίνδοια, την Κορώνεια, τον Βερτίσκο, τον Λαγκαδά και τον Λαχανά δίνουν «ραντεβού» αύριο το πρωί, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις κεντρικές πλατείες των χωριών τους με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματά τους. Από εκεί θα κινηθούν σε κομβόι προς τον κόμβο Δερβενίου, όπου αναμένεται να φτάσουν περίπου το μεσημέρι.

Μπλόκο στο Δερβένι
Οι παραγωγοί του πρωτογενή τομέα του δήμου Λαγκαδά ενσιχύουν τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους και προχωρούν στη δημιουργία αγροτοκτηνοτροφικού μπλόκου στο Δερβένι, στη διασταύρωση της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας με άλλες σημαντικές οδικές αρτηρίες, μεταξύ των οποίων και αυτή που οδηγεί προς τη Νέα Σάντα Κιλκίς. Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, όπου συζητήθηκε ο τρόπος συμμετοχής των τοπικών παραγωγών στο πανελλαδικό κύμα κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα συντονίσουν τις δράσεις τους με τις υπόλοιπες αγροτικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ενιαίας φωνής και της αποτελεσματικότητας των διεκδικήσεών τους.

Αγρότες της Αν. Θεσσαλονίκης στα «Πράσινα Φανάρι»
Καθημερινά παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη στα «Πράσινα Φανάρια» στον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία» αναμένονται σήμερα, Παρασκευή, αγρότες της Χαλκιδικής και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Όπως επεσήμανε στο thesseconomy.gr ο αγρότης από την Επανομή κ. Βασίλης Μαυροσκάς«απ’ όλα τα χωριά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης από τις 10.00 το πρωί θα ξεκινήσουμε για να φτάσουμε στα ‘Πράσινα Φανάρια’. Αγρότες και κτηνοτρόφοι από Τρίγλια, Γαλάτιστα, Βασιλικά, από περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης θα φύγουμε από τα χωριά μας και θα γίνει μία μεγάλη πομπή για να φτάσουμε στην περιοχή του αεροδρομίου».

Check Also

Θεσσαλονίκη: Πιο… φωτεινός από σήμερα ο Λευκός Πύργος – Τί ώρα η τελετή φωτισμού ανάδειξης του μνημείου

Σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, ο Λευκός Πύργος, το σύμβολο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, θα γίνει πιο… …