Thursday , 25 April 2024

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 160,5 κιλά κοκαΐνης – Δεύτερο «χτύπημα» της αστυνομίας σε καρτέλ ναρκωτικών

Στα… χέρια αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης 160,5 κιλά κοκαΐνης. Πρόκειται για το δεύτερο… χτύπημα σε καρτέλ ναρκωτικών που κατάφεραν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DEA. Τα ναρκωτικά έφτασαν στο λιμάνι της πόλης πριν από δέκα ημέρες και ήταν τοποθετημένα σε κοιλοδοκούς από δύο κοντέινερ με μπανάνες, προερχόμενες από το Εκουαδόρ.Τα δύο φορτία κοκαΐνης συνδέονται με τα 105 κιλά (που και τότε ήταν κρυμμένα σε φορτία με μπανάνες) που κατασχέθηκαν στα μέσα Μαΐου και, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αποστολέα την ίδια εταιρεία από το Εκουαδόρ και παραλήπτρια την ίδια εταιρεία που εδρεύει στα Σκόπια.

Τα νέα στοιχεία στην ανακρίτρια
Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναμένεται τώρα να στείλει τα νέα στοιχεία στην ανακρίτρια για να συμπληρωθεί η δικογραφία που ήδη έχει σχηματιστεί για τα 105 κιλά κοκαΐνης, ενώ οι κατηγορούμενοι ενδέχεται να κληθούν εκ νέου να απολογηθούν και για αυτές τις ποσότητες.
Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση με τα 105 κιλά είχαν γίνει δέκα συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και ο 68χρονος «εγκέφαλος», που εμπλέκεται επίσης σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων. Οι εννέα εκ των συλληφθέντων, έχουν οδηγηθεί στις φυλακές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *