Sunday , 5 May 2024

Θεσσαλονίκη: Καταχειροκροτήθηκαν μαθητές και μαθήτριες στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα και θερμά χειροκροτήματα του κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση. Πολιτικοί, αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος Θεσσαλονικέων χειροκρότησαν μαθητές και μαθήτριες που παρέλασαν στην οδό Τσιμισκή, την ώρα που δύο F-16 και το Spitfire έκαναν εντυπωσιακούς ελιγμούς στον ουρανό της πόλης.

Η παρέλαση
Την έναρξη της παρέλασης σήμανε λίγη ώρα μετά τις 11:00 π.μ. η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης και ακολούθησαν οι σημαιοφόροι των σχολείων κρατώντας τη γαλανόλευκη. Μαθητές από είκοσι δημόσια και ιδιωτικά σχολεία παρέλασαν με υπερηφάνεια και απέσπασαν και καταχειροκροτήθηκαν από μικρούς και μεγάλους που έσπευσαν στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Το «παρών» στην εξέδρα των επισήμων έδωσαν ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης (τομέας Εσωτερικών), Στάθης Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο περιφερειακός διευθυντής Α’βθμιας και Β’βθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Μελίνα Δερμεντζόπουλου, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, η βουλευτής επικράτειας με τη ΝΔ, Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας και Στρατός Σιμόπουλος, αλλά και η βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Δύο F-16 «έσκισαν» τον ουρανό της πόλης

Τα βλέμματα των Θεσσαλονικέων εκτός από το αγέρωχο παράστημα της μαθητικής νεολαίας… τράβηξαν οι εντυπωσιακές, δοκιμαστικές διελεύσεις των μαχητικών αεροσκαφών στον ουρανό της Θεσσαλονίκης ενόψει της αυριανής στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης, δύο F-16, το ένα από την ομάδα «Ζευς», και το θρυλικό Spitfire έσκισαν τον θεσσαλονιώτικο ουρανό σε μία πρόβα τζενεράλε μία ημέρα πριν από τη στρατιωτική παρέλαση.

Οι δηλώσεις των πολιτικών
Μετά το τέλος της παρέλασης οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της Θεσσαλονίκης ευχήθηκαν «χρόνια πολλά» στην πόλη και εξέφρασαν την ανάγκη της δημιουργίας μιας χώρας περισσότερο φιλικής για τα παιδιά που παρέλασαν σήμερα στην οδό Τσιμισκή. Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για Μακεδονία-Θράκη, Στάθης Κωνσταντινίδης, «μόνο υπερηφάνεια μπορεί να νιώθει κανείς, βλέποντας τους νέους και τις νέες μας να παρελαύνουν και να αποδίδουν τιμή στην ένδοξη ιστορία της χώρας μας. Φέρουν βαριά κληρονομιά. Είναι λαμπαδηδρόμοι της ένδοξης ιστορίας μας. Ευθύνη όλων μας να αφήσουμε μια Ελλάδα αντάξια των ονείρων τους. Μια Ελλάδα ισχυρή, ελεύθερη και δημιουργική».
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, είπε ότι «είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους νέους και τις νέες μας. Είναι υποχρέωση δική μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε να αφομοιωθούν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας νέα παιδιά. Παράλληλα μέσα από την αναβάθμιση των πανεπιστημίων μας και τη δημιουργία μιας περιφέρειας καινοτομίας και νέων τεχνολογιών έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι οι οποίοι έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια από τη χώρα μας να επιστρέψουν και να βρουν καλά αμειβόμενες δουλειές».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε ότι «καμαρώσαμε τα νιάτα, τον ανθό της πόλης μας, να παρελαύνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στον λαμπρό εορτασμό της. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, τα παιδιά αυτά, οι νέες και οι νέοι, να μεταφέρουν τη γνώση, τη μνήμη, την υπερηφάνεια, όλα αυτά που γιορτάζουμε αυτές τις ένδοξες μέρες του 1912 και του 1940. Σε αυτούς στηριζόμαστε για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Ελλάδας μας».
Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε πως «είναι σπουδαίο να χειροκροτούμε τα παιδιά, τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας, την ημέρα υπερηφάνειας και εθνικής αυτοπεποίθησης. Οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο και αυτό κάνουμε. Όλοι μαζί στήνουμε μια Ελλάδα πιο ισχυρή και μια δίκαιη κοινωνία».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, σημείωσε πως «οι μαθητές και οι μαθήτριες μας μας γέμισαν σήμερα υπερηφάνεια και συγκίνηση. Αγωνιζόμαστε για το σήμερα και το αύριο, για μια καλύτερη και δίκαιη Ελλάδα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *