Wednesday , 24 April 2024

Θεσσαλονίκη: Κλειστά τα καταστήματα- Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές εντός και εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος σήμερα με την αγορά στη Θεσσαλονίκη να μη λειτουργεί καθώς έχει κηρυχθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ως υποχρεωτική αργία. Αντίθετα κανονικά λειτουργούν σήμερα οι λαϊκές αγορές στο νομό Θεσσαλονίκης, εντός και εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπως αναφέρει με σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης. Έτσι οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν τα αγαθά που χρειάζονται από τους πάγκους των λαικών αγορών.

Οι λαϊκές αγορές
Συγκεκριμένα, κανονικά έχουν στήσει τους πάγκους τους οι παραγωγοί στις περιοχές των λαϊκών αγορών που λειτουργούν σε: Άνω και Κάτω Τούμπα, Αλλατίνη, Καραϊσκάκη, Γιάννη Αγγέλου, Άνω Ηλιούπολη, Μενεμένη και Νεάπολη. Εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης λειτουργούν οι αγορές σε Περαία, Ασπροβάλτα, Ωραιόκαστρο και Σίνδο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να εποπτεύσουν την εμπορική αγορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την τήρηση της νομιμότητας της αργίας του Αγίου Πνεύματος. Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η μη λειτουργία των καταστημάτων στις 5/6 είναι υποχρεωτική. Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος υπενθυμίζει ότι η υποχρεωτικότητα μη λειτουργίας των καταστημάτων την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, ορίζεται σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2780/τ.Β/03-06-2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *