Saturday , 27 April 2024

Θεσσαλονίκη: Κλειστή η Ερμού – Χωρίς ρεύμα και νερό μέχρι το απόγευμα τα καταστήματα στην περιοχή

Στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης ένας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μετατράπηκε σε ποτάμι όταν έσπασε αγωγός της ΕΥΑΘ, στην Ερμού 22, και έσκασε το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος. Άνδρες της τροχαίας διέκοψαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων από το ύψος της Καρόλου Ντηλ έως το ύψος της Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκε μία έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ που υπάρχει σε υπόγειο χώρο στην περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν προκλήθηκε πρώτα η θραύση του αγωγού νερού και μετά η έκρηξη που ακούστηκε ή το αντίστροφο.

Πλημμύρισαν επιχειρήσεις

Τα καταστήματα που βρίσκονται σε παραπλήσιο σημείο έχουν πλημμυρίσει κι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να μην μπορούν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, αφού κάποιοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν ούτε την είσοδό τους. Στο σημείο που έσπασε ο αγωγός υπάρχει ξενοδοχείο όπου το νερό μπήκε μέσα στο χώρο, άνδρες της πυροσβεστικής κάνουν απάντληση υδάτων από τους χώρους, ενώ οι τουρίστες έβγαιναν ή έμπαιναν χωρίς παπούτσια και με σακούλες στα πόδια.


Η αποκατάσταση της βλάβης

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής και συνεργεία της ΕΥΑΘ και της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της βλάβης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης υδροδότησης είναι στις 17:30 μ.μ. σήμερα το απόγευμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *