Friday , 19 April 2024

Θεσσαλονίκη: Κλειστό σήμερα το κέντρο – Συγκεντρώσεις από ΕΚΘ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, φοιτητές και μαθητές

Αδιάβατο είναι σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς έχουν προγραμματιστεί τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις και αρκετές προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για το δυστύχημα στα Τέμπη.
-Στις 10:00 π.μ. κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στην Καμάρα, με σκοπό να κατευθυνθούν στις 10:30 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Αναρχικές συλλογικότητες και σωματεία βάσης καλούν σε συγκέντρωση στο ίδιο μέρος στις 10:30.
-Επίσης σε άλλα σημεία στις 10:30 π.μ. θα γίνουν τέσσερις προσυγκεντρώσεις. Τα πρώτα «ραντεβού» δίνουν:
-στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους τα σωματεία στον κλάδο του Εμπορίου, του Επισιτισμού, του Τουρισμού και των Υπηρεσιών
-στην πλατεία Άθωνος τα σωματεία στον κλάδο των Κατασκευών, των Μεταφορών, των Τροφίμων, της Χημικής Βιομηχανίας, της Ενέργειας και λοιπών σωματείων του ιδιωτικού Τομέα
-στη συμβολή των οδών Καρόλου Ντηλ και Ερμού τα σωματεία στον κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών και
-στην πλατεία Αγίας Σοφίας τα σωματεία στον κλάδο της υγείας, των εκπαιδευτικών, του δημοσίου και φοιτητικοί Σύλλογοι.
Όλοι θα κατευθυνθούν στην Αριστοτέλους.
-Στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους θα συγκεντρωθούν στις 11:00 π.μ. τα εργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενώσεις γονέων, μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι.
-Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. στον ΟΣΕ, με σύνθημα «Ακούστε τις φωνές». Στο ίδιο σημείο θα βρεθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης όπως και η νεολαία του. Κάλεσμα για την ίδια συγκέντρωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ το ΜέΡΑ25 και η ΛΑΕ-ΑΑ καλούν σε προσυγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αριστοτέλους στις 10:30 π.μ. και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στη συγκέντρωση του ΟΣΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *