Saturday , 27 April 2024

Θεσσαλονίκη: Κλειστό το κέντρο από τις 15.30 μ.μ. λόγω κινητοποιήσεων – Σήμερα στη ΔΕΘ η ομιλία Μητσοτάκη

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη -στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ – και την κεντρική ομιλία του στις 20:00 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», η πόλη βρίσκεται σε κλοιό κινητοποιήσεων. Υπενθυμίζεται ότι έχουν τεθεί ήδη από χθες (Παρασκευή) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Οι κινητοποιήσεις
Σωματεία και συλλογικότητες έχουν προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα συγκεντρώσεις και πορείες. Στον Λευκό Πύργο δίνουν… ραντεβού στις 18:00 μ.μ. άτομα που είναι αντίθετα με την έκδοση νέων ταυτοτήτων. Την ίδια ώρα (18.00 μ.μ.) στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Επίσης στις 18.00 μ.μ. συλλογικότητες και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Κλειστοί δρόμοι
Από τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι σήμερα, Σάββατο (16-9-2023), από τις 15.30 μ.μ. σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:
– Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.
– Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.
– Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.
– Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.
– Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
– Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
– Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
– Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.
• Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
• Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.
-Π. Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.
– Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.
Επίσης απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ.Αλεξάνδρου.

Από τον Περιφερειακό η κυκλοφορία από ανατολικά προς δυτικά της πόλης
Όσον αφορά την κυκλοφορία των αυτοκινήτων από ανατολικά στα δυτικά της πόλης με ανακοίνωσή της η τροχαία διευκρινίζει ότι «σήμερα από τις 15.30 μ.μ. η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σταδιακά μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *