Thursday , 2 May 2024

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό «χάος», ομίχλη, καθυστερήσεις Ι.Χ. και πτήσεων συνθέτουν το σκηνικό – Τί… τρέχει σήμερα στην πόλη

Με… ανοιξιάτικες διαθέσεις και όχι μόνο μπήκε ο Απρίλιος στη Θεσσαλονίκη. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία και την αφρικανική πόλη που σκέπαζε από νωρίς το πρωί την πόλη δημιούργησε προβλήματα στους δρόμους αλλά και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Σύμφωνα με πληροφορίες μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα της ορατότητας στα ανατολικά της πόλης. Μάλιστα στην περιοχή του αεροδρομίου νωρίς το πρωί λόγω της περιορισμένης ορατότητας υπήρξαν καθυστερήσεις στις πτήσεις των αεροσκαφών αφού η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 200 μέτρα.

Περιφερειακός: Σημειωτόν τα Ι.Χ.
Άλλη μια εβδομάδα ξεκίνησε με ταλαιπωρία, ιώβεια υπομονή και ουρές χιλιομέτρων των Ι.Χ. για τους οδηγούς που κινούνταν μέσω του Περιφερειακού στη Θεσσαλονίκη. Από νωρίς το πρωί η κίνηση ήταν πολλή αυξημένη και στις δύο πλευρές του δρόμου. Στην κατεύθυνση προς δυτικά, το μποτιλιάρισμα ήταν έντονο από το ύψος του Πανοράματος και οι ουρές των Ι.Χ. έφταναν μέχρι και την έξοδο για Νεάπολη. Στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου, στην κατεύθυνση προς ανατολικά, το πρόβλημα άρχιζε από το ύψος του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» μέχρι και τα Κωνσταντινουπολίτικα.
Αλλά αυξημένη ήταν και η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Εντονότερο ήταν το πρόβλημα στη Βασιλίσσης Όλγας, στην Τσιμισκή, στην Κωνσταντίνου Καραμανλή, στη Λαγκαδά και στην Εγνατία.

Εργασιών συνέχεια στην Μουδανιών
Και μέσα σε όλο αυτό το… πανδαιμόνιο συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι εργασίες αποκατάστασης των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών. Τα έργα θα ολοκληρωθούν αύριο, Τρίτη 2 Απριλίου. Συγκεκριμένα, εκτελούνται εργασίες στο δεξιό έρεισμα της οδού με κατεύθυνση προς τα Νέα Μουδανιά, από κινητά συνεργεία στα στηθαία ασφαλείας της οδού, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά, στα εξής σημεία:
-στη Χ.Θ.49+800,
-στη Χ.Θ.56+200,
-στη Χ.Θ.56+250,
-στη Χ.Θ.60+500

Έργα και στη γέφυρα του Αξιού
Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται επίσης αύριο, 2 Απριλίου, οι εργασίες αντικατάστασης αρμών συστολής – διαστολής στη γέφυρα του Αξιού, και συγκεκριμένα στην εθνική οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Πρόκειται για εργασίες αντικατάστασης των αρμών στα σημεία του δρόμου από τη Χ.Θ. 26+150 έως τη Χ.Θ. 26+850. Οι εργασίες εκτελούνται στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, με αποκλεισμό μόνο της μίας λωρίδας κυκλοφορίας ανά φορά.

Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση κατά της βίας
«Βία: Νιώσε! Μίλα! Δράσε!», είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Η εκπαιδευτική εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα, 1 Απριλίου, από τις 10.00 π.μ. – 12.30 μ.μ. στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης Λυκείου που θα παρευρεθούν με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου τους. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των μαθητών στα ζητήματα βίας και αποδοχής του άλλου και θα περιλαμβάνει:
-Σύντομες παρεμβάσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, αθλητές, καλλιτέχνες,

-Μουσικό δρώμενο,

-Βιντεοπροβολές από σχολεία,

-Διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων.

ΔΕΘ: Αυλαία σήμερα για το «Thessaloniki Wine Show»
Η σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης, «Thessaloniki Wine Show» ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα 1η Απριλίου, στο Περίπτερο των Εθνών (6) της ΔΕΘ από τις 12.00 μ. έως τις 20.00 μ.μ. Στο Περίπτερο των Εθνών (6) η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών συναντά όλες τις καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω απ΄ αυτό. Το διαφορετικό οινικό show που εντυπωσίασε από την πρώτη του εμφάνιση, έρχεται φέτος με περισσότερους από 130 εκθέτες και ένα ιδιαίτερο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.
Περισσότερες πληροφορίες: https://thessalonikiwineshow.gr/

ΕΟΔΥ: Πού γίνονται rapid test σήμερα, Δευτέρα 1η Απριλίου
Στη Θεσσαλονίκη τα rapid test γίνονται στα εξής σημεία:
-Νότια Πύλη ΔΕΘ, Αγγελάκη με Λεωφ. Στρατού, 08:30 π.μ. -20:30 μ.μ.
-Δ. Πυλαίας, Β ΚΑΠΗ Πυλαίας, Αγ. Χριστοφόρου 1, 09:00 π.μ.-15:00 μ.μ
-Δ. Καλαμαριάς, εντός Δημοτικού Θεάτρου, οδός Χηλής και Τριπόλεως 12, 09:00 π.μ.-15:00 μ.μ.
-Δ. Θέρμης, Γραφεία Κοινότητας Θέρμης-Τριαδίου, Αθ. Διάκου 6, 13:00 μ.μ.-19:00 μ.μ.
-Δ. Κορδελιού-Ευόσμου, Πολιτιστικό Κέντρο, Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, 09:00 π.μ. -15:00 μ.μ.
-Δ. Δέλτα, ΚΑΠΗ Καλοχωρίου, πλατεία Δημοκρατίας 1, 09:00 π.μ. -14:00
-Δ. Ωραιοκάστρου, Α ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, Τραπεζούντος 31, 09:00 π.μ. -14:30 μ.μ.
Δ. Νεάπολης-Συκεών, Δημαρχείο Συκεών, Ι Μιχαήλ 1, 09:00 π.μ. -15:00 μ.μ.
-8ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Αρτάκης 9, κάτω Τούμπα, 09:00 π.μ. -14:00 μ.μ.
-6ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Νούκα Στέφανου 10, Χαριλάου, 09:00 π.μ. -14:00 μ.μ.
-Κοινωνικό Ιατρείο Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως -Σταυρουπόλεως, Λαγκαδά 53, 10:00 π.μ. -14:00 μ.μ.
-Ιατρείο ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλίσσης Όλγας 198, στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας, 09:30 π.μ. -15:00 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *