Thursday , 2 May 2024

Θεσσαλονίκη: Κωδωνοφόροι από Ελλάδα και Ευρώπη θα… πλημμυρίσουν το κέντρο – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Στο πλαίσιο του 6ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας «Bell Roads» θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση Τροχαίας «αύριο, Κυριακή (03/03), σε κεντρικούς δρόμους της πόλης θα παρελάσουν 30 ομάδες κωδωνοφόρων, 1.500 τελεστές παραδοσιακών εθίμων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ».

Η ανακοίνωση της Τροχαίας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «από τις 11.00 το πρωί και μέχρι τις 14.00 μετά το μεσημέρι θα υπάρξουν σταδιακά παρεμβάσεις (διακοπές- εκτροπές) της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στις εξής οδούς:
– Στη λεωφόρο Νίκης, στο τμήμα της από την οδό Ίωνος Δραγούμη έως το μνημείο του Λ. Πύργου,
– στην οδό Ναυάρχου Κουντουριώτου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σαλαμίνος και Ίωνος Δραγούμη και
– στην οδό Καρατάσου στο τμήμα μεταξύ των οδών 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων) και Σαλαμίνος.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου, Εγνατία και των υπόλοιπων δρόμων του κεντρικού τομέα της πόλης. Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς».

Το 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας
Περίπου 1.500 κωδωνοφόροι από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού όλοι όμως με κάτι κοινό, τις… κουδούνες θα παρελάσουν αύριο σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με την αυριανή πομπή των ευρωπαϊκών ομάδων των κωδωνοφόρων θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 π.μ.– 17.00 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους υπαίθριο βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 4 – 11 ετών με τίτλο «Γίνε». Το 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, της διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τμήμα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και διαπολιτισμικών θεμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *