Wednesday , 24 April 2024

Θεσσαλονίκη: “Κύμα” αντιπαροχών και νεόδμητων οικοδομών με το πέρας της πανδημίας

Ενόψει μεγάλης αύξησης της ανοικοδόμησης αναμένεται να βρεθεί με το πέρας της πανδημίας τόσο η ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου τους τελευταίους μήνες ήδη πληθαίνουν οι  οικοδομές  που «σηκώνονται»,  όσο και η δυτική, όπως επισημαίνουν στο Thesseconomy.gr παράγοντες της αγοράς ακινήτων.

Αναλυτικότερα, μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού σύμφωνα με τοπικούς μεσίτες αναμένεται αύξηση των αντιπαροχών και των νεόδμητων κατοικιών, τόσο στις ανατολικές περιοχές (Καλαμαριά, Πυλαία κ.ο.κ.), όσο και δυτικά, κυρίως στον Εύοσμο.

Η τάση αυτή, όπως επισημαίνει από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τιμών και Εκτιμήσεων Ακινήτων ΝΑ Ευρώπης και μεσίτης-εκ των ιδιοκτητών της «Parthenon Real Estate – Georgakos Properties», Κώστας Γεωργάκος, καταγράφεται επί του παρόντος έντονα από τους μεσίτες της πόλης και θα παρατηρηθεί εξίσου έντονα στην πράξη από τους πολίτες τους επόμενους μήνες. Ο ίδιος εκτιμά, επίσης, πως η τάση αυτή θα τραβήξει προς τα πάνω και τα μεταχειρισμένα ακίνητα.

Στο μεταξύ, άλλες δυο ισραηλινές εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες του Thesseconomy.gr, «σκανάρουν» επί του παρόντος το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης αναζητώντας παλιά ακίνητα της τάξης των 700 ευρώ το τ.μ., με στόχο τη μετατροπή τους σε μικρά ξενοδοχεία πόλης, εστίες κ.ο.κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *