Thursday , 2 May 2024

Θεσσαλονίκη: «Λίφτινγκ» στην Αριστοτέλους – Έργα σε δρόμους έξω από την πόλη – Ποιες είναι οι σημερινές εκδηλώσεις

Η εβδομάδα αρχίζει με έργα στην… καρδιά της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία της πόλης, με την κυκλοφορία μετ’ εμποδίων σε δρόμους μέσα και έξω από την πόλη αλλά και με εκδηλώσεις που… περιλαμβάνονται στα δρώμενα της ημέρας.

Στ. Αγγελούδης: «Από τη Δευτέρα παρεμβάσεις στην Αριστοτέλους»
Μετά τις εργασίες που έγιναν στη Δημητρίου Γούναρη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, από σήμερα «από τη Δευτέρα ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης και στην Αριστοτέλους. Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις που κάναμε για την αποκατάσταση ενός ιστορικού και τουριστικού δρόμου. Πλέον μπορούμε να μετακινηθούμε στη δεύτερη επιλογή προκειμένου να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες και η πολυχρησία στην ιστορική πλατεία Αριστοτέλους».

15η Επαρχιακή οδός: Έργα οριζόντιας σήμανσης
Εργασίες οριζόντιας σήμανσης στην 15η επαρχιακή οδό (Λαγκαδά- Κολχικού- Βόλβης- Ρεντίνας) εκτελούν από τις 8.00 σήμερα το πρωί συνεργεία της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έργα θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 10 Απριλίου. Πρόκειται για εργασίες οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος του δρόμου, από τη διασταύρωση της 11ης επαρχιακής οδού Λαγκαδά (στο ύψος της Πυροσβεστικής) προς το Κολχικό έως τη Ρεντίνα (διασταύρωση με την Εθνική Οδό 2) και σε συνολικό μήκος περίπου 50 χλμ.

Εθνική Οδός 2 Θεσσαλονίκης- Έδεσσας: Εργασίες κοπής πρασίνου
Εργασίες κοπής πρασίνου στην εθνική οδό 2 Θεσσαλονίκης- Έδεσσας πραγματοποιούνται από τις 07.00 σήμερα το πρωί από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έργα θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου. Συγκεκριμένα, εκτελούνται εργασίες στη δεξιά πλευρά της εθνικής οδού, επί των ερεισμάτων, ανά κατεύθυνση και τμηματικά, από τη Χ.Θ. 3+500 (γέφυρα Δενδροποτάμου) μέχρι τη Χ.Θ. 52+900 (Ισόπεδος κόμβος Μελισσίου). Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων του δρόμου για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.

Μητροπολιτικό Μέγαρο: Εκδήλωση μνήμης
Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης οργανώνει για σήμερα το απόγευμα εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στον μακαριστό μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ. το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Μεγάρου (Βογατσικού 7). Θα μιλήσουν ο παναγιώτος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ Ανέστης Κεσελόπουλος και ο δρ. Θεολογίας, εκπαιδευτικός-συγγραφέας Ηλίας Λιαμής. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου.

Βασιλικό Θέατρο: 9ος Κύκλος της παράδοσης «Σέρρες»
«Ραντεβού» στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου δίνουν απόψε 70 χορευτές και χορεύτριες, 20 μουσικοί και τραγουδιστές, 200 αυθεντικές φορεσιές ή πιστά αντίγραφα αυτών. Θα παρουσιάσουν με τον ομορφότερο και αυθεντικότερο τρόπο τις «Σέρρες». Την εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «Κύκλος» που επί 20 χρόνια συνεισφέρει στην έρευνα, διάσωση και διατήρηση του λαϊκού πολιτισμού της Ελλάδας. Για ένατη φορά διοργανώνει τον «Κύκλο της Παράδοσης», μια μεγάλη παράσταση όπου θα παρουσιαστεί μέρος της ερευνητικής και καταγραφικής δουλειάς που έχει κάνει. Το θέμα αυτή τη φορά «είναι οι Σέρρες, μια πλουσιότατη περιοχή σε παραδόσεις με δεκάδες ιδιαίτερες τοπικές διαφοροποιήσεις, ένα πολύχρωμο μωσαϊκό τραγουδιών, χορών, μουσικών και ενδυμασιών, μια ‘φωλιά από χρυσάφι’» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κέντρου Μελέτης Παραδοσιακών Χορών. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20.30 μ.μ. -με την υποστήριξη του Κ.Θ.Β.Ε.– στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν σημαντικές προσωπικότητες των Σερρών που με το έργο τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην έρευνα και διατήρηση της σερραϊκής παράδοσης.

ΕΟΔΥ: Πού γίνονται δωρεάν rapid test
Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα πραγματοποιούνται στα εξής σημεία:
-Νότια Πύλη ΔΕΘ, Αγγελάκη με Λεωφ. Στρατού, 09:30 π.μ -19:00 μ.μ.
-Δ. Πυλαίας, Β ΚΑΠΗ Πυλαίας, Αγ. Χριστοφόρου 1, 09:00 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Καλαμαριάς, εντός Δημοτικού Θεάτρου, οδός Χηλής και Τριπόλεως 12, 09:30 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Θέρμης, Γραφεία Κοινότητας Θέρμης-Τριαδίου, Αθ. Διάκου 6, 13:00 μ.μ.-19:00 μ.μ.
-Δ. Κορδελιού-Ευόσμου, Πολιτιστικό Κέντρο, Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, 09:00 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Δέλτα, ΚΑΠΗ Καλοχωρίου, πλατεία Δημοκρατίας 1, 09:00 π.μ -14:00 μ.μ.
-Δ. Ωραιοκάστρου, Α ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, Τραπεζούντος 31, 09:00- π.μ 14:30 μ.μ.
-Δ. Νεάπολης-Συκεών, Δημαρχείο Συκεών, Ι Μιχαήλ 1, 09:00 π.μ -15:00 μ.μ.
-8ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Αρτάκης 9, Κάτω Τούμπα, 09:00- π.μ 14:00 μ.μ.
-6ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Νούκα Στέφανου 10, Χαριλάου, 09:00 π.μ -14:00 μ.μ.
-Κοινωνικό Ιατρείο Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, Λαγκαδά 53, 10:00 π.μ -14:00 μ.μ.
-Ιατρείο ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλίσσης Όλγας 198, στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας, 09:30 π.μ -15:00 μ.μ.
-Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Νέα Ευκαρπία, 09:00 π.μ.-15:00 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *