Thursday , 25 April 2024

Θεσσαλονίκη: «Λιμάνι» για δύο κρουαζερόπλοια – Αγκυροβόλησαν σήμερα το πρωί – «Εγκαινιάστηκε» ο νέος επιβατικός σταθμός στην αποθήκη 8

«Η εικόνα του να έχουμε δύο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης συμβαίνει για πρώτη φορά» ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος μαζί με άλλους φορείς της πόλης υποδέχτηκαν τους επιβάτες από τα δύο κρουαζερόπλοια που «έριξαν» άγκυρα σήμερα στις 8.00 το πρωί στο λιμάνι της πόλης. Όπως τόνισε ο κ. Ζέρβας «συνεργαστήκαμε με όλους τους φορείς για να έχουμε αύξηση στην κρουαζιέρα. Υπολογίζουμε ότι οι επιβάτες που θα φτάσουν στην πόλη με κρουαζιερόπλοια θα είναι 70.000. Θέλουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο. Η Θεσσαλονίκη είναι πλέον στο χάρτη επισκεψιμότητας από όλα τα μέρη του κόσμου».

Η αντιπεριφερειάρχης
Μαζί με τον δήμαρχο, τους τουρίστες υποδέχτηκε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. «Ή Θεσσαλονίκη μέχρι τώρα ήταν στον χάρτη αλλά ως απλό λιμάνι. Μέσα σε μικρό διάστημα, με τη συνεργασία των φορέων, δύο κρουαζιερόπλοια μπορούν να λιμενιστούν. Οι επιβάτες θα μείνουν στην πόλη και θα πάνε και στη Βεργίνα. Γίνεται μια πολλή καλή, όχι αρχή, αλλά συνέχεια», υπογράμμισε η κ. Πατουλίδου. Από την πλευρά του ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ Αθανάσιος Λιάγκος ανέφερε «υποδεχόμαστε για πρώτη φορά δύο κρουαζιερόπλοια σε δύο διαφορετικούς επιβατικούς σταθμούς. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες αύξησης της κρουαζιέρας, σήμερα εγκαινιάσαμε τον νέο επιβατικό σταθμό. Το 92% των επιβατών κρουαζιέρας, συστήνουν σε άλλους επιβάτες τη Θεσσαλονίκη».

Τα δύο κρουαζερόπλοια
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αγκυροβόλησαν το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Europa 2» στο κρηπίδωμα 9, αξιοποιώντας για πρώτη φορά τον επιβατικό σταθμό στην ανακαινισμένη αποθήκη 8 και το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal» που κατέπλευσε στα κρηπιδώματα 4-8, αξιοποιώντας τον επιβατικό σταθμό «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», όπως κάθε Κυριακή.
Το «Europa 2» ξεκίνησε το ταξίδι του από την Κωνσταντινούπολη στις 31 Μαΐου με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά στις 10 Ιουνίου. Μεταφέρει 500 επιβάτες οι οποίοι σήμερα θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στη Θεσσαλονίκη, και να περιηγηθούν στις… γωνιές της πόλης. Το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει στις 22.00 μ.μ. με επόμενο προορισμό τη Σκιάθο. Το «Celestyal Crystal» θα αναχωρήσει από τη στις 19.00 μ.μ. από το λιμάνι με προορισμό το Κουσάντασι.

67 αφίξεις μέσα στο 2023
Η δυναμική ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να συνεχιστεί, με το 2023 να έχει ήδη προγραμματισμένες 67 αφίξεις, από 13 διαφορετικές εταιρείες και 21 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια, καθώς κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας έχουν συμπεριλάβει τον προορισμό στα δρομολόγιά τους. Συγκριτικά με το 2022, προς το παρόν 5 επιπλέον εταιρείες κρουαζιέρας έχουν βάλει τη Θεσσαλονίκη στο χάρτη των προορισμών τους με τα κρουαζιερόπλοια «Vasco de Gama», «Gemini», «World Navigator», «Renaissance», «Seven Seas Voyager» και «Norwegian Dawn».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *