Friday , 3 May 2024

Θεσσαλονίκη: «Λουκέτο» στους δήμους, απεργούν οι δικηγόροι, στους δρόμους δημόσιοι υπάλληλοι και φοιτητές

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας, οι δικηγόροι απέχουν μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2024 από τα καθήκοντά τους, ενώ στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα και στην ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Απεργούν οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας καθώς η ΠΟΕ- ΟΤΑ αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου. Σε ανακοίνωσή της γίνεται λόγος για «συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την περιφρονητική αντιμετώπιση των εργαζομένων των ΟΤΑ από την κυβέρνηση της ΝΔ και μερίδας αιρετών».

Σε αποχή… διαρκείας οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης
Αποχή από τα καθήκοντά τους από σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και έως τις αρχές Ιανουαρίου πραγματοποιούν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δίνουν… ραντεβού με τους βουλευτές του νομού που ψήφισαν το φορολογικό νομοσχέδιο. Η αποχή θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου του νέου έτους, όπως αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Αποφάσισε, επίσης, τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο για τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό αύριο Παρασκευή, 15/12/2023, στις 19.00 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους.

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ
Πανελλαδική στάση εργασίας έχει προκηρύξει για σήμερα Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, η ΑΔΕΔΥ από τις 10.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου εκφράζοντας την αντίθεσή της στον προϋπολογισμό. Επίσης, από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ανακοινώθηκαν κινητοποιήσεις αναφέροντας ότι η επιτροπή «στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε το 49ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ για σήμερα Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023, με κυρίαρχο αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Στάση και στην ΠΟΕΔΗΝ
Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στάση εργασίας από τις 10.00 π.μ. ως τις 15.00 μ.μ. καθώς τα μέλη της διαμαρτύρονται για τον προϋπολογισμό που συζητείται στη Βουλή. Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «υπάρχει μαζικό κύμα αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την ΠΡΟΝΟΙΑ εξαιτίας της ακρίβειας και των χαμηλότατων μισθών».

Οι συγκεντρώσεις και πορεία στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στην πόλη. Στις 11.00 π.μ. μέλη της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ διαμαρτυρόμενοι για τον προϋπολογισμό.
Μία ώρα αργότερα, στις 12.00 το μεσημέρι, φοιτητές καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου. Θα ακολουθήσει πορεία εντός του ΑΠΘ ζητώντας δωρεάν σίτιση για όλους και μία λέσχη ανοιχτή για όλους τους φοιτητές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *