Tuesday , 30 April 2024

Θεσσαλονίκη: Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις στην πόλη, διαμαρτυρίες φοιτητών και πολιτών – Ποιες οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα της ημέρας

Τετάρτη 10 Απριλίου και για άλλη μία ημέρα –παρά την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ για «πάγωμα» των εργασιών στην Περιφερειακή- μετ’ εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των Θεσσαλονικέων στους δρόμους μέσα και έξω από την πόλη. Με τον υδράργυρο να… σκαρφαλώνει σήμερα στους 25 βαθμούς Κελσίου πολλά είναι τα δρώμενα και οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνει η ατζέντα της ημέρας.

ΑΠΘ: Φοιτητές κατά της «αστυνομικής καταστολής»
Στις 12.00 το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι θα συγκεντρωθούν έξω από την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Θα διαμαρτυρηθούν και θα καταγγείλουν την «αστυνομική καταστολή» στο κάμπους του Πανεπιστημίου.

Εύοσμος: Διαμαρτυρία για τη βία κατά των γυναικών
Στις 19.00 το απόγευμα σύλλογοι και ομάδες της Δυτικής Θεσσαλονίκης δίνουν… ραντεβού στην πλατεία Ευόσμου. Με αυτό τον τρόπο θα διαμαρτυρηθούν για τη βία κατά των γυναικών.

Επαρχιακή οδός 32: Σε ποια σημεία γίνονται έργα συντήρησης
Εργασίες συντήρησης άρχισαν σήμερα στις 7.00 το πρωί στην επαρχιακή οδό 32 (Ν. Απολλωνία – Μελισσουργός – όρια νομού προς Αρναία) συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εργασίες καθαρισμού των ερεισμάτων θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Θεσσαλονίκη: Διάλεξη για την ανάπτυξη του λόγου παιδιών με διαταραχές
Η αντιδημαρχεία Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοθεραπευτών – Ειδικών Παιδαγωγών πραγματοποιεί σήμερα από τις 17.00 -18.30 δωρεάν ενημερωτική διάλεξη για γονείς- κηδεμόνες σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του λόγου – ομιλίας των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, διαταραχές που είναι δυνατόν να προκύψουν και τρόποι πρόληψης και παρέμβασης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132). Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 231331-8661 και 2313318663.

Καλαμαριά: Ο «Ναυταθλητισμός ρίχνει… άγκυρα στα σχολεία της»
Ο «Ναυταθλητισμός στα σχολεία της Καλαμαριάς», είναι μία δράση που έχει ως στόχο να εμφυσήσει στα παιδιά τη δύναμη της ομάδας και της αγάπης για το ναυταθλητισμό και των αγωνισμάτων του που είναι συνυφασμένα με την Καλαμαριά, την πόλη της θάλασσας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, 11 Απριλίου, από τις 9.30 π.μ. – 12.30 μ.μ. στην είσοδο του σινεμά «Αύρα» στην πλαζ Αρετσούς. Στη δράση θα συμμετάσχουν εκτός από ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι Έλληνες αθλητές. Επίσης θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι αθλητές των αθλημάτων της συγχρονισμένης κολύμβησης, του θαλάσσιου σκι του κανό και του καγιάκ από την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Α’ Δημοτική Κοινότητα: Χαριστική βιβλιοθήκη και συγκέντρωση ρούχων
Στη δημιουργία «χαριστικής βιβλιοθήκης» προχωρά η Α΄ Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης και απευθύνει έκκληση, σε όσους έχουν στη διάθεσή τους βιβλία (ενηλίκων και παιδικά) που δεν τα χρειάζονται, μπορούν να τα προσκομίσουν στα γραφεία της Κοινότητας (Προξένου Κορομηλά 36) όλες τις εργάσιμες ημέρες του Απριλίου (09:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.).

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Σήμερα το «JobDay»
Από τις 10.00 π.μ.- 16.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μεγάλου Αλεξάνδρου 57) πραγματοποιείται το «JobDay Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου», το οποίο συνδιοργανώνεται από τον δήμο και το «skywalker – Εργασία στην Ελλάδα» με είσοδο ελεύθερη για τους επισκέπτες. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του, δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και λαμβάνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας. Μέσα από εισηγήσεις οι ομιλητές, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας, θα επιχειρήσουν, με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού. Ταυτόχρονα, στο χώρο θα βρίσκονται εταιρείες, των οποίων οι εκπρόσωποι θα διεξάγουν συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία. Περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες περιμένουν τους υποψηφίους.

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης: Ομιλία για τα κρούσματα βίας κατά των ανηλίκων
Η αντιδημαρχία Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ. (Ελληνικής Αστυνομίας) διοργανώνουν διάλεξη με θέμα «Βίαιη συμπεριφορά και παραβατικότητα ανηλίκων: Η αξία της πρόληψης, της συνεργασίας και της πρώιμης παρέμβασης» και «Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων : αναγνώριση, διαχείριση, πρόληψη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 μ.μ στην αίθουσα Νερού στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Λ. Βασιλέως Γεωργίου 1Α) για γονείς- κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και παιδιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τούμπα: «Ανοίγει» το δημοτικό κολυμβητήριο
Έτοιμο να λειτουργήσει εκ νέου από σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου, είναι το δημοτικό κολυμβητήριο Τούμπας σύμφωνα με ανάρτηση στα social media του τμήματος Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, κατά τη διάρκεια της πρώτης εκδήλωσης «Η ώρα των πολιτών» στην Τούμπα. Η λειτουργία του είχε ανασταλεί από τον περασμένο Οκτώβριο λόγω προβλήματος στη θέρμανση του νερού της κολυμβητικής δεξαμενής. Το δημοτικό κολυμβητήριο Τούμπας θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο. Εκτός από τις ώρες κοινού θα υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης κολύμβησης για ενήλικες και για παιδιά.

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: «Αναγεννώντας τη Ζωή/Regenerating Life»
Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Περιβαλλοντική Οργάνωση Μαμαγαία προσκαλούν τους κατοίκους της Νεάπολης και της Θεσσαλονίκης στην προβολή του ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Τζον Φέλντμαν «Αναγεννώντας τη Ζωή/Regenerating Life». Θα προβληθεί στο 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεων και Ελ. Βενιζέλου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στο οικόπεδο του Βρώσιμου Δάσους (απέναντι από το 5ο Γυμνάσιο) στις 18.30 μ.μ. με μία σύντομη περιήγηση στο χώρο. Θα ακολουθήσει η μετακίνηση στο σχολείο όπου και θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ στις 19.00 μ.μ. Το ντοκιμαντέρ για την αναγέννηση των οικοσυστημάτων θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο αμερικανός σκηνοθέτης Τζον Φέλντμαν ο οποίος, μετά την προβολή θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες σχετικά με το έργο του και το Βρώσιμο Δάσος της Νεάπολης. Για τη συζήτηση θα υπάρξει διερμηνεία αγγλικών-ελληνικών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ: Εγκαίνια έκθεσης Νίκου Ζάρρα
«Ερωτευμένοι Άγγελοι» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Νικού Ζάρρα που εγκαινιάζεται σήμερα στις 19.00 μ.μ. στην αίθουσα Τέχνης της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης (Αγίας Σοφίας 38). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου.

ΑΠΘ: Διαδικτυακή διάλεξη
Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σε συνδιοργάνωση με το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΑΠΘ «Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού» διοργανώνουν διάλεξη με θέμα «H προστασία των οχυρώσεων στη σύγχρονη πόλη της Ρόδου (1948-2023)». Θα μιλήσει η προϊσταμένη «επί τιμή» του τμήματος Μελετών και Έργων Αναστήλωσης της ΥΝΜΤΕ Δωδεκανήσου του υπουργείου Πολιτισμού Κατερίνα Μανούσου-Ντέλλα. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 μ.μ. διαδικτυακά στον παρακάτω σύνδεσμο:https://authgr.zoom.us/j/3050406765 Meeting ID: 305 040 6765 Passcode: 1234

ΕΟΔΥ: Πού γίνονται σήμερα rapid test
Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες. Στη Θεσσαλονίκη γίνονται σήμερα στα εξής σημεία:
-Νότια Πύλη ΔΕΘ, Αγγελάκη με Λεωφ. Στρατού, 09:30 π.μ -19:00 μ.μ.
-Δ. Πυλαίας, κτίριο πρώην κοινότητας Φιλύρου, 25ης Μαρτίου 10, 09:00 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Καλαμαριάς, εντός Δημοτικού Θεάτρου, οδός Χηλής και Τριπόλεως 12, 09:30 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Θέρμης, Δημοτικό κατάστημα, Νέα Ραιδεστός, 09:30 π.μ -14:30 μ.μ.
-Δ. Θερμαϊκού, Δημοτικό Θέατρο Επανομής, Αγίου Δημητρίου, 09:00 π.μ -14:30 μ.μ.
-Δ. Κορδελιού-Ευόσμου, ΚΑΠΗ Κορδελιού, Μητροπολίτη Καραβαγγέλη 12, 09:00- π.μ 15:00 μ.μ.
-Δ. Δέλτα, ΚΑΠΗ Διαβατών, Παναγιώτου Σπύρου 2 & Αγίου Γεωργίου, 09:00 π.μ -14:00 μ.μ.
-Δ. Ωραιοκάστρου, Α ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, Τραπεζούντος 31, 09:00 π.μ -14:30 μ.μ.
-Δ. Νεάπολης-Συκεών, Δημοτικό κατάστημα Πεύκων, Ειρήνης 19, 09:00 π.μ -15:00 μ.μ.
-8ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Αρτάκης 9, Κάτω Τούμπα, 09:00 π.μ -14:00 μ.μ.
-6ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Νούκα Στεφάνου 10, Χαριλάου, 09:00 π.μ -14:00 μ.μ. μ.μ.
-Κοινωνικό Ιατρείο Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, Λαγκαδά 53, 10:00 π.μ -14:00 μ.μ.
-Ιατρείο ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλίσσης Όλγας 198, στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας, 09:30 π.μ -15:00 μ.μ.
-Νοσοκομείο «Παπανικολάου», Εξοχή, 08:30 π.μ. -15:00 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *