Friday , 3 May 2024

Θεσσαλονίκη: Με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι για το εργασιακό νομοσχέδιο – Χωρίς… ΟΑΣΘ από τις 9.00 το βράδυ

Με δύο απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν για σήμερα, Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ και άλλα εργατικά σωματεία ζητώντας την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Στις 10:30 το πρωί εργατικά σωματεία και φορείς θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, όπου θα διαμαρτυρηθούν για το εργασιακό νομοσχέδιο. Για τον ίδιο λόγο, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την ίδια ώρα (10.30 π.μ.) στην Καμάρα. Επίσης στις 19:30 μ.μ., υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στην Καμάρα, με αφορμή τα πέντε χρόνια από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Νόμιμη κρίθηκε η απεργία στον ΟΑΣΘ
Εν τω μεταξύ νόμιμη κρίθηκε η απεργιακή κινητοποίηση για τα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό πραγματοποίησαν στάση εργασίας από την έναρξη έως τις 8.00 το πρωί. Κανονικά εκτελούνται αυτή την ώρα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ. Οι οδηγοί θα «τραβήξουν χειρόφρενο» και πάλι στις 21:00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά οι πτήσεις
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία. Κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την εξαγγελθείσα απεργία τους.

Δεμένα τα πλοία
Στα λιμάνια παραμένουν σήμερα δεμένα τα πλοία καθώς η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της «το νέο νομοσχέδιο επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στο χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κτλ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *