Tuesday , 7 May 2024

Θεσσαλονίκη: Μικρή η ζήτηση στην αγορά για αντιολισθητικές αλυσίδες – Πρόστιμο 80 ευρώ σε οχήματα που δεν έχουν

«Δεν παρουσίασε ιδιαίτερη κίνηση αυτές τις ημέρες η αγορά αντιολισθητικών αλυσίδων», λέει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων –πρόεδρος Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης Θέμης Κιουρτζής με αφορμή την απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που δεν ήταν εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης.

Ο φόβος για το πρόστιμο
Όπως επεσήμανε ο κ. Κιουρτζής «πέρσι ο κόσμος είχε περισσότερο ενδιαφέρον και λόγω της υποχρεωτικότητας που υπήρχε. Φέτος, αυτές τις μέρες ήταν πολλή μικρότερη η ζήτηση αν και χιόνισε στα γύρω ορεινά της πόλης αλλά και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Αυτοί που ενδιαφέρθηκαν είχαν προμηθευτεί από πέρσι. Επίσης όσοι αλλάζουν αυτοκίνητα αγοράζουν και καινούριες αλυσίδες, εάν δεν έχουν προμηθευτεί. Αρκετοί οδηγοί όμως τα τελευταία χρόνια έχουν προμηθευτεί. Κάποιοι βέβαια δεν πρόσθεσαν στα αυτοκίνητά τους αλυσίδες. Εγώ πιστεύω, όπως συμβαίνει πάντα, στη συνήθεια της τελευταίας στιγμής». Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο, «τα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο. Αλλιώς το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται στους παραβάτες είναι ύψους 80 ευρώ».

Τί να προσέξει ο οδηγός κατά την αγορά
«Υπάρχουν πολλές ποιότητες αντιολισθητικών αλυσίδων και ο οδηγός έχει πολλές δυνατότητες επιλογής. Η ποιότητα στις αλυσίδες προσδιορίζει και την τιμή. Οικονομικές και καλές αλυσίδες δεν υπάρχουν. Οι οδηγοί θα πρέπει να απευθύνονται σε ανθρώπους με μαγαζιά που γνωρίζουν από αντιολισθητικά μέσα και να ενημερωθούν για το τί χρειάζονται. Αν το αυτοκίνητο παίρνει αλυσίδες, αν πρέπει να είναι 12 ή 9 χιλιοστά και τί ποιότητα αλυσίδες πρέπει να αγοράσει ή πανιά. Θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον ο οποίος έχει γκάμα προϊόντων κι όχι ένα –δύο είδη μόνο. Να ενημερωθεί για το τί χρειάζεται το αυτοκίνητό του, με ποιον τρόπο θα τις χρησιμοποιήσει και σε ποιες περιπτώσεις», συμβουλεύει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων –πρόεδρος Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης Θέμης Κιουρτζής .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *