Sunday , 28 April 2024

Θεσσαλονίκη: «Μουδιασμένη» ακόμη η ζήτηση καυσόξυλων – Στα περσινά επίπεδα οι τιμές, 120 ευρώ/κυβικό

Ευκαιρία για παραγγελίες καυσόξυλων ενόψει του χειμώνα έχουν αυτή την περίοδο οι καταναλωτές καθώς οι τιμές βρίσκονται στα ίδια και ίσως σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Μεγάλη διαθεσιμότητα
Όπως τονίζει στο thesseconomy.gr έμπορος καυσόξυλων στην ανατολική Θεσσαλονίκη «έχουμε μεγάλη διαθεσιμότητα καυσόξυλων. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε αποφασίσει να κρατήσουμε τις τιμές καθώς θέλουμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές, λόγω των ανατιμήσεων που υπάρχουν στην αγορά. Όσον αφορά τη ζήτηση, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει, αφενός λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας, αφετέρου ο κόσμος έχει ξύλα κι από την προηγούμενη χρονιά. Ενδεχομένως ο κόσμος περιμένει να πιάσουν τα κρύα». Στο πλαίσιο αυτό και αναγνωρίζοντας ότι η προμήθεια καυσόξυλων απαιτεί την ύπαρξη αποθηκευτικού χώρου που δεν είναι πάντα διαθέσιμος, συμβουλεύει τους καταναλωτές να επισπεύσουν τις αγορές τους «τώρα που η τιμή του καυσόξυλου παραμένει στα περσινά επίπεδα, δηλαδή 120 ευρώ/κυβικό ή 180-200 ευρώ/τόνος».

Συμβουλές στους καταναλωτές ενόψει του χειμώνα
Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καταναλωτές ως προς τον τρόπο στοίβαξης των ξύλων, προσέχοντας αυτός να είναι πυκνός εξωτερικά, αλλά και στη μέση. Στο πλαίσιο αυτό οι καταναλωτές που επιλέγουν τα καυσόξυλα για θέρμανση, πρέπει να προμηθεύονται οξιά και δρυ και να προσέχουν να μην πέσουν… θύματα των κωνοφόρων δέντρων, αφού η καύση τους σε κλειστές εστίες οδηγεί σε κίνδυνο πυρκαγιάς στη στέγη. Επίσης τα ξύλα πριν καούν καλό είναι να μένουν στον ήλιο, έτσι ώστε να στραγγίξουν από την υγρασία που ενδεχομένως θα έχουν για να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση κατά την καύση τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *