Wednesday , 24 April 2024

Θεσσαλονίκη: “Ξύπνησε” από τον θερινό λήθαργο η αγορά φοιτητικής στέγης – Αισιοδοξία για καλύτερη πορεία από πέρυσι

“Ξύπνησε” εδώ και λίγα μόλις 24ωρα η αγορά της φοιτητικής στέγης της Θεσσαλονίκης, με τους επαγγελματίες του κλάδου να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για μια αρκετά καλύτερη χρονιά (σ.σ. με όρους ακαδημαϊκής διάρκειας) από την περσινή.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στο Thesseconomy.gr ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τιμών και Εκτιμήσεων Ακινήτων ΝΑ Ευρώπης, μεσίτης-εκ των ιδιοκτητών της «Parthenon Real Estate – Georgakos Properties», Κώστας Γεωργάκος, μόλις τις τρεις τελευταίες ημέρες άρχισε να καταγράφεται έντονη κινητικότητα και ενδιαφέρον, η οποία βέβαια σε σύγκριση με τις προ πανδημίας χρονιές είναι καθυστερημένη χρονικά, καθώς μέχρι και το 2019 η αγορά φοιτητική στέγης ήταν στο pick της από τις αρχές ακόμη του καλοκαιριού. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η καταγραφόμενη ζήτηση προοιωνίζεται μια σαφώς καλύτερη χρονιά για τις μισθώσεις φοιτητικών κατοικιών σε σύγκριση με τη “νέκρα” του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 στις φοιτητικές μισθώσεις κατοικιών.

Παρά, βέβαια, την αυξανόμενη ζήτηση, μέχρις στιγμής όπως προσθέτει ο κ.Γεωργάκος δεν έχουν έρθει για να αναζητήσουν φοιτητική κατοικία ούτε το 50% των εισακτέων, αλλά εκφράζει αισιοδοξία ότι η ζήτηση θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Ως “φρένο” εξάλλου – παρά το γεγονός ότι έχουν ανακοινωθεί ήδη όχι μόνο οι βάσεις των σχολών αλλά και οι σχολές εισαγωγής των φοιτητών – εκτιμάται ότι λειτουργεί το εντεινόμενο νέο κύμα της πανδημίας, που προκαλεί ανησυχία στη μέση οικογένεια ότι ίσως και να μην αποφευχθεί τελικά ένα νέο γενικό loockdown, ενώ φυσικά συμφέρει και τους γονείς να τρενάρουν όσο γίνεται την έναρξη της μίσθωσης, ώστε να επιβαρυνθούν για λιγότερους μήνες σε σχέση με τα προ πανδημίας δεδομένα.

Στην κορυφή της ζήτησης από πλευράς των φοιτητών/σπουδαστών βρίσκονται, όπως πάντοτε, στη Θεσσαλονίκη οι γκαρσονιέρες και τα δυάρια, ιδιαίτερα στο κέντρο και σε κοντινές σε αυτό περιοχές, με τις τιμές να κυμαίνονται για τις γκαρσονιέρες από 200/220 έως και 400-ενίοτε και 500 ευρώ και για τα δυάρια από 350 έως 650 ευρώ, με την πλειοψηφία των προσφερόμενων διαμερισμάτων στο εύρος τιμής 350-450 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *