Tuesday , 19 March 2024

Θεσσαλονίκη: Ο δήμαρχος Κων. Ζέρβας εγκαινιάζει στις 17.30 μ.μ. το 2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας

Στις 17.30 σήμερα το απόγευμα ανοίγει και επίσημα τις πύλες του τo 2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του δήμου Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας, με τίτλο «Thess Clean – Thess Green» θα κάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από τις 7-10 Ιουνίου στο χώρο της ΔΕΘ και πιο συγκεκριμένα στο Περίπτερο 16 παράλληλα με την 1η Διεθνή Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία «Forward Green (FG-Expo)». Περιλαμβάνει ένα τετραήμερο εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους γεμάτο με θεματικά και δημιουργικά εργαστήρια, εκθέσεις, διαγωνισμούς, λούνα παρκ Ανακύκλωσης, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Στόχος και εκδηλώσεις
Μετά τα εγκαίνια σήμερα το απόγευμα θα διεξαχθεί η ημερίδα με θέμα «Οι προκλήσεις στο νέο περιβάλλον της Ανακύκλωσης – Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Αύριο Παρασκευή στις 17.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Άξονες προτεραιοτήτωντων ΟΤΑ στην Κυκλική Οικονομία». Στόχος του Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας είναι να εξοικειώσει τους πολίτες με τις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας, βάζοντας στην καθημερινότητά τους τη φιλοσοφία του τριπτύχου «μείωση απορριμμάτων – επανάχρηση – ανακύκλωση υλικών». Το Σάββατο, 10 Ιουνίου, τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, μαθητές θα δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη εικαστική κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά για την επίτευξη παγκόσμιου ρεκόρ και θα ακολουθήσει το πάρτι λήξης του Φεστιβάλ.

Οι διοργανωτές
Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και υποστηρίζεται από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Κεντρικής Μακεδονίας. Η είσοδος στο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας «Thess Clean – Thess Green» είναι δωρεάν και διατίθεται ελεύθερο πάρκινγκ για τους επισκέπτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *