Thursday , 2 May 2024

Θεσσαλονίκη: «Παγκόσμια Ημέρα για τα παιδιά στον Δρόμο» – Μετ’ εμποδίων η κίνηση σε Περιφερειακή και Χαλκιδική – Μουσική, θέατρο κι άλλα

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά στο Δρόμο», όπως έχει καθιερωθεί η 12η Απριλίου, το Κέντρο Υποστήριξης Νέων (ΚΥΝ) της «ΑΡΣΙΣ» διοργανώνει εκδήλωση σήμερα, στις 5.00 το απόγευμα, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, και πιο συγκεκριμένα στο γλυπτό «Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου». «Η παιδικότητα δεν εξαργυρώνεται» είναι το κεντρικό μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας. Στην εκδήλωση θα βρίσκεται η τροχήλατη εκπαιδευτική κατασκευή του Κινητού Σχολείου (MobileSchool) που λειτουργεί η Κινητή Μονάδα Παρέμβασης στο Δρόμο (Streetwork) του ΚΥΝ της «ΑΡΣΙΣ» και έχει ως στόχο να εντοπίσει και να κινητοποιήσει παιδιά και τις οικογένειές τους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ώστε να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Ε.ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών: Έργα κοπής πρασίνου
Εργασίες κοπής πρασίνου στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών εκτελούνται από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως εξής:
-Τα έργα επί της Περιφερειακής εκτελούνται εντός της περιοχής των κόμβων Α/Κ Κ8-Κ9 (Τριανδρίας-Τούμπας), Κ10 (Κωνσταντινοπολίτικα), Κ11 (Πυλαίας), Α/Κ Κ12 (ε.ο. Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών). Οι εργασίες θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, εκτός Σαββατοκύριακου.
-Οι εργασίες κοπής πρασίνου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών θα εκτελεστούν από τις 6.30 το πρωί του Σαββάτου, 13 Απριλίου, επί της κεντρικής νησίδας, στο τμήμα από τη Χ.Θ. 6+000 (κόμβος Βούλγαρη) έως τη Χ.Θ. 18+850 (περιοχή Ρυσίου), με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας, τμηματικά ανά κατεύθυνση.

Περιφερειακός: Νυχτερινές εργασίες σήμερα και αύριο
Νυχτερινές εργασίες στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο, Σάββατο 13 Απριλίου, από τις 22.00 το βράδυ η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για έργα επαναδιαγράμμισης, που θα εκτελεστούν στο τμήμα μεταξύ του κόμβου Κ11 (Πυλαίας – Πανοράματος) και του κόμβου Κ13 (νοσοκομείο «Άγιος Παύλος») -περίπου στη Χ.Θ. 20+000 έως τη Χ.Θ. 22+600- και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Συνεδριάζει το Περιφερειακό συμβούλιο
Συνεδριάζει σήμερα στις 11.00 το πρωί το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στην αίθουσα συνεδριάσεών του (26ης Οκτωβρίου 64, Θεσσαλονίκη – Νέο Συνεδριακό Κέντρο Π.Κ.Μ.) υβριδικά (δια ζώσης και ηλεκτρονικά με τηλεδιάσκεψη). Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν πέντε θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.

ΑΠΘ: Συνέδριο για την Ιατροδικαστική και την Ψυχιατροδικαστική
Επίκαιρα θέματα που απασχολούν την Ιατροδικαστική και την Ψυχιατροδικαστική θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του «2oυ Συνεδρίου Ιατροδικαστικής – Ψυχιατροδικαστικής». Το συνέδριο πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 14 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του είναι να προσεγγίσει επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία και συχνά προβληματίζουν ως προς τον τρόπο διαχείρισής τους. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΑΠΘ, με τίτλο: «Ιατροδικαστική-Ψυχιατροδικαστική», σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία και τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, της Σχολής Επιστημών Υγείας και του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ: Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συμμετέχει στο 11ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης με δύο συναυλίες που συνθέτουν ένα μοναδικό κολάζ κάποιων εκ των σημαντικότερων έργων που είναι γραμμένα για δύο πιάνα και ορχήστρα. Συμπράττουν σπουδαίοι πιανίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ την ΚΟΘ διευθύνει ο γενικός μουσικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας της Φιλιππούπολης Dian Tchobanov. Οι συναυλίες θα δοθούν σήμερα και αύριο, Σάββατο, στις 21.00 το βράδυ στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας: Ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα
Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης (Ανατολικού και Δυτικού Τομέα) παρουσιάζει τον «Ματωμένο Γάμο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, ένα τραγικό θεατρικό έργο σε αφηγηματική απόδοση της Βούλας Αργυράκη. Το έργο αποτελεί μέρος θεατρικής τριλογίας και αναδεικνύει τη θέση των γυναικών στην παραδοσιακή κοινωνία της ισπανικής υπαίθρου, η οποία τους αρνείται την ερωτική και κοινωνική ισότητα. Η παράσταση θα δοθεί απόψε στις 19.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας (Κλεάνθους 57 και Γρ. Λαμπράκη). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Άνω Πόλη: Συναυλίες από το Ωδείο με ελεύθερη είσοδο
Συνεχίζεται η «15η Μουσική Εβδομάδα» – Συναυλίες από το Ωδείο Άνω Πόλης με μείξη τραγουδιών και μελωδιών όλων των μουσικών οργάνων και τμημάτων, διαφορετικών επιπέδων και ηλικιών έως και τις 14 Απριλίου. Οι συναυλίες δίνονται στις 18.30 μ.μ. στο θέατρο του ΠΚ Λαοδηγήτριας της οδού Αισχύλου 17 στην Άνω Πόλη, με ελεύθερη είσοδο.

Φουαγιέ Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ: Ανοικτή συζήτηση- εκδήλωση
Ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί σήμερα από τις 13.00 μ.μ. – 15.00 μ.μ. ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ποια εργασία και ποια χαρά; Τί ισχύει στον χώρο της μουσικής;». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ (τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστημιούπολη Θέρμης, 4ο χιλ. οδού Χαριλάου – Θέρμης, 57001, Θεσσαλονίκη).

ΕΟΔΥ: Πού γίνονται σήμερα rapid test
Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες. Στη Θεσσαλονίκη γίνονται σήμερα στα εξής σημεία:
-Νότια Πύλη ΔΕΘ, Αγγελάκη με Λεωφ. Στρατού, 09:30 π.μ -19:00 μ.μ.
-Δ. Πυλαίας, ΚΑΠΗ Ασβεστοχωρίου, Ευζώνων 1, Ασβεστοχώρι, 09:00 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Καλαμαριάς, Δημοτικό θέατρο, Χηλής και Τριπόλεως, 09:30 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Θέρμης, κτίριο κοινότητας, Βασιλικά, 09:30 π.μ -14:30 μ.μ.
-Δ. Θερμαϊκού, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Νέοι Επιβάτες, 09:00 π.μ -14:00 μ.μ.
-Δ. Χαλκηδόνας, Aγροτικό ιατρείο, Άγιος Αθανάσιος, 09:30 π.μ -14:30 μ.μ.
-Δ. Κορδελιού-Ευόσμου, Πολιτιστικό Κέντρο, Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, 09:00 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Δέλτα, ΚΑΠΗ, Κύμινα, 09:00 π.μ -14:00 μ.μ.
-Δ. Ωραιοκάστρου, Α ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, Τραπεζούντος 31, 09:00 π.μ -14:30 μ.μ.
-8ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Αρτάκης 9, κάτω Τούμπα, 09:00 π.μ -14:00 μ.μ.
-6ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Νούκα Στέφανου 10, Χαριλάου, 09:00 π.μ. -14:00 μ.μ.
-Κοινωνικό Ιατρείο Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, Λαγκαδά 53, 10:00 π.μ.-14:00 μ.μ.
-Ιατρείο ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλίσσης Όλγας 198, στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας, 09:30 π.μ.-15:00 μ.μ.
-Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Ν. Ευκαρπία, 08:30 π.μ.-15:00 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *