Saturday , 4 May 2024

Θεσσαλονίκη: Πλήθος πιστών στον Άγ. Δημήτριο, κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι, bazaar και άλλες εκδηλώσεις στην ατζέντα της πόλης

Κυριακή 21 Απριλίου σήμερα μια ημέρα με έντονη δραστηριότητα στην πόλη καθώς πολλές είναι οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε διάφορες γωνιές της Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονικείς και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να… απολαύσουν εκδηλώσεις που τους ενδιαφέρουν.

Άγ. Δημήτριος: Παραμένουν τα ιερά κειμήλια
Μέχρι την Τετάρτη, 24 Απριλίου, θα τίθεται σε προσκύνηση στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης το τμήμα του Αρράφου Χιτώνος του Ιησού Χριστού και των υπολοίπων ιερών θησαυρισμάτων, τα οποία βρίσκονται στον Ιερό Ναό από την περασμένη Κυριακή. «Παρατείνεται η παραμονή και προσκύνηση των ιερών κειμηλίων του Αγίου Όρους λόγω της ιδιαιτέρας μεγάλης ανταπόκρισης και προσέλευσης πλήθους πιστών και κατόπιν σχετικής προφρόνου αδείας και ευλογίας εκ της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους. Θα παραμείνουν στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι την Τετάρτη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Καθημερινά στο ναό του Πολιούχου τελούνται, πρωί και απόγευμα, ιερές ακολουθίες, ενώ τα ιερά και ανεκτίμητης πνευματικής αξίας κειμήλια, θα αναχωρήσουν για το Αγιώνυμο Όρος του Άθωνος, την Τετάρτη, 24 Απριλίου μετά το πέρας της εσπερινής λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων (6.00 μ.μ.-7.30 μ.μ.).

ΟΛΘ: «Άγκυρα» για κρουαζιερόπλοιο
Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό άγκυρα «ρίχνει» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζερόπλοιο Celestyal Journey για την 7ήμερη κρουαζιέρα που πραγματοποιεί με τίτλο «Ειδυλλιακό Αιγαίο». Σήμερα, είναι η πέμπτη προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου για φέτος και, σύμφωνα με πληροφορίες, ταξιδεύει με 864 επιβάτες. Θα επιβιβαστούν 230 επιβάτες, ενώ θα αποβιβαστούν 196. Το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει στις 19.00 μ.μ. με συνολικά 899 επιβάτες και προορισμό του το Κουσάντασι, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Μήλο και επιστροφή στον Πειραιά.

Δήμος Ωραιοκάστρου: «Πλημμυρίζει» αυτοκίνητα-αντίκες
Οι φίλοι του αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά μεγάλες «αγάπες» του παρελθόντος. Αφετηρία της διαδρομής θα είναι η πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας. Τα αυτοκίνητα – αντίκες βρίσκονται εκεί από τις 10.00 το πρωί και θα ξεκινήσει πομπή με κατεύθυνση το Πετρωτό, το Μεσαίο, τον Μονόλοφο και το Μελισσοχώρι, που θα καταλήξει περίπου στις 12.00 το μεσημέρι στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο κέντρο του Ωραιοκάστρου. Το πιο παλιό αυτοκίνητο που θα συμμετάσχει στην διαδρομή είναι του 1928, ενώ το νεότερο είναι του 1992. Η διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό με τα κλασικά αυτοκίνητα διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής του δήμου Ωραιοκάστρου και τον Σύλλογο Ιστορικών Αυτοκινήτων Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου, την Κοινότητα Νέας Φιλαδέλφειας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας «Εστία Φιλαδελφέων».

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Ομαδική έκθεση βιβλίου
Για πρώτη φορά ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου διά της αντιδημαρχίας Παιδείας, Σχολικής Στέγης, Προσχολικής Αγωγής, Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με τις δύο Δημοτικές Βιβλιοθήκες Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ανάδειξης και προβολής των τοπικών συγγραφέων και ποιητών. Για το λόγο αυτό οργανώνει ομαδική έκθεση βιβλίου προς τιμή τους. Η έκθεση οργανώνεται από τις 11.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων, η οποία έχει καθιερωθεί διεθνώς από τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών– UNESCO. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: 3ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το InfinityGreece διοργανώνει το 3ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης και με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αμπελοκήπων Μενεμένης. Το συνέδριο θα γίνει στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αμπελοκήπων, σήμερα από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 μ.μ. Το συνέδριο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για νέους που είτε επιδιώκουν επαγγελματική εξέλιξη στο συγκεκριμένο κλάδο είτε θέλουν να πληροφορηθούν για αυτήν την ιδιαίτερη πτυχή της επιχειρηματικότητας και να μάθουν πώς μία επιχείρηση πέρα από παραγωγική μπορεί να αποβεί και ευεργετική για την κοινωνία. Αντίστοιχα, η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί ευκαιρία για επαγγελματίες και ενδιαφερόμενους από το χώρο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.), που επιθυμούν, να δικτυωθούν.

Δήμος Παύλου Μελά: Η Γιορτή της Άνοιξης στο πάρκο Νικόπολης
Την Γιορτή της Άνοιξης διοργανώνει για πρώτη φορά ο δήμος Παύλου Μελά σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου, στο πάρκο Νικόπολης όπου θα υπάρχουν δραστηριότητες και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους από τις 10.00 το πρωί έως τις 20.00 μ.μ. Σύλλογοι ΑμεΑ θα ετοιμάσουν πασχαλινά bazaar, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν λαμπάδες και πασχαλινά δωράκια. Τη δράση θα «ντύσει» με χρώματα και αρώματα το φυτώριο «Κάκτος», από το οποίο, όσοι το επιθυμούν, θα μπορούν να αγοράσουν φυτά και λουλούδια. Από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. τα παιδιά θα κάνουν χειροτεχνίες παρέα με το προσωπικό του ΚΔΑΠ Νικόπολης, ενώ το απόγευμα από τις 17:00 μ.μ – 20:00 μ.μ. θα διασκεδάσουν με ανιματέρ. Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο καιhandball και να συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες. Την δράση διοργανώνει η δημοτική κοινότητα Σταυρούπολης.

Πασχαλινό Bazaar: Από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer
Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών διοργανώνει σήμερα μετά τις 10:00 π.μ. Πασχαλινό Bazaar στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οικοτροφείου «Παναγία Η Γλυκοφιλούσα» (Ν. Πλαστήρα 65, Χαριλάου – στάση Παπανακλή, αστικά λεωφορεία 11, 58). Μπορείτε να προμηθευτείτε χειροποίητες λαμπάδες και άλλα πασχαλινά δώρα για την οικογένεια και τους φίλους σας στηρίζοντας με τον τρόπο αυτόν το έργο της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-316143 και 2310-314601

Νόησις: «Μαστορεύω και μαθαίνω»
Στο οικογενειακό πρόγραμμα «Μαστορεύω και μαθαίνω» παιδιά και γονείς κάθονται στο ίδιο τραπέζι και ενώνουν τις δυνάμεις τους. Επιστρατεύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και δουλεύουν παρέα για ένα κοινό σκοπό, εξερευνώντας υλικά, εργαλεία και μεθόδους, αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες που δημιουργούν πραγματικές συνδέσεις με την επιστήμη, την τεχνολογία και τη μηχανικήμέσα σε 120 λεπτά δημιουργικής απασχόλησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *