Thursday , 2 May 2024

Θεσσαλονίκη: «Πλημμύρισε» τουρίστες το κέντρο από το κρουαζιερόπλοιο που «έδεσε» στο λιμάνι –– Τί συμβαίνει στην πόλη

Την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη απολαμβάνουν οι περίπου 2.140 τουρίστες-επιβάτες του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου της Celebrity X Cruises που… έριξε άγκυρα σήμερα το πρωί στο λιμάνι της πόλης. Μάλιστα δεν ήταν και λίγοι οι Θεσσαλονικείς που το αποθανάτισαν το κρουαζερόπλοιο κατά τον πλου του στον Θερμαϊκό κόλπο. Το πλοίο πραγματοποιεί 11ημερη κρουαζιέρα σε έξι λιμάνια, μεταξύ των οποίων και της Θεσσαλονίκης. Θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι, Κυριακή 7 Απριλίου, για το Κουσάντασι στα τουρκικά παράλια, συνεχίζοντας την κρουαζιέρα του σε Λεμεσό Κύπρου, Ρόδο, Ηράκλειο Κρήτης και επιστροφή στον Πειραιά.

Τελλόγλειο: Αρχίζουν ξανά το απόγευμα οι συναντήσεις του «Familytime»
Οι συναντήσεις του προγράμματος «familytime» ξαναρχίζουν σήμερα, Σάββατο 6 Απριλίου, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Με ανανεωμένες θεματικές και νέες συναρπαστικές δράσεις θα… ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους εξερευνητές στον μαγικό κόσμο της τέχνης. Οι συναντήσεις είναι σχεδιασμένες για παιδιά ηλικίας από 4 -12 χρόνων, τα οποία μαζί με τους γονείς τους καλούνται να εργαστούν ως ομάδα, να ανακαλύψουν τις νέες εκθέσεις του μουσείου και να δημιουργήσουν στο εργαστήριο, αντλώντας έμπνευση από αυτές. Η πρώτη συνάντηση διάρκειας ενενήντα λεπτών, πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στις 16.00 μ.μ.Περιλαμβάνει γνωριμία της ομάδας, μια σύντομη εισαγωγή στη θεματική της έκθεσης και μικρής διάρκειας εργαστήριο προσαρμοσμένο στη θεματική της έκθεσης την οποία εξερευνά. Κάθε συνάντηση είναι αυτόνομη και κάθε θεματική διαφέρει, καθώς οι συναντήσεις του #familytime πορεύονται παράλληλα με τις εκθέσεις που φιλοξενεί το Τελλόγλειο.

ΔΕΘ: Και σήμερα το «Thessaloniki Tuning Show»
Με εντυπωσιακά αυτοκίνητα και εκπλήξεις συνεχίζεται και σήμερα, δεύτερη μέρα, Σάββατο 6 Απριλίου, η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στη Βόρεια Ελλάδα, το «Thessaloniki Tuning Show» στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης. Και μάλιστα … υπόσχεται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στους λάτρεις των τεσσάρων τροχών. Η δημοφιλής εκδήλωση επιστρέφει στους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης μέχρι και αύριο, 7 Απριλίου και… φιλοξενείται στα τέσσερα μεγαλύτερα περίπτερά της (2, 3, 16 και 17) καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος των εξωτερικών χώρων.
Σπορ, tuning και lifestyle αγωνιστικά, ηλεκτρικά αυτοκίνητα
To «Auto Motor World – Thessaloniki Tuning Show» κάνει μια μεγάλη προσπάθεια που εξελίσσεται στην ετήσια συνάντηση του αυτοκινήτου, όπου οι κατασκευαστές παρουσιάζουν ότι πιο σύγχρονο τεχνολογικά διαθέτουν, ενώ η αγορά «aftermarket» συμμετέχει δυναμικά καθώς αποτελεί πλέον το καινοτόμο εργαλείο marketing του μέλλοντος για την αυτοκινητοβιομηχανία. H έκθεση περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων σε αναλώσιμα, ανταλλακτικά, αξεσουάρ, ελαστικά, ζάντες, εξοπλισμό συνεργείων, εξατμίσεις, βελτιώσεις, συστήματα βαφής, πλυντήρια, προγράμματα διαχείρισης, εργαλεία, λιπαντικά, μπαταρίες, επαγγελματική ένδυση και γενικά ότι σχετίζεται με το after sales support του αυτοκινήτου. Περιλαμβάνει επίσης σπορ αυτοκίνητα, tuning και lifestyle αγωνιστικά, ηλεκτρικά και κλασικά αυτοκίνητα. Είναι μια εκδήλωση που εξελίσσεται κάθε χρόνο, φιλοξενώντας όλο και περισσότερους εκθέτες, πρεμιέρες και αποκλειστικά αξιοθέατα. Είναι αναμφίβολα μια ελληνική έκθεση που συνδυάζει επιτυχημένα την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση των επισκεπτών με την αποτελεσματική προβολή των εκθετών.
*Οι τιμές των εισιτηρίων: Για ενήλικες 10 ευρώ, ελεύθερη η είσοδος για παιδιά ηλικίας κάτω των 8 χρόνων. Ώρες λειτουργίας: Σαββατοκύριακο από τις 10.00 π.μ. -20.00 μ.μ.

25η Επαρχιακή Οδός: Ολοκληρώνονται σήμερα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ολοκληρώνονται σήμερα, 6 Απριλίου, οι εργασίες συντήρησης στην 25η Επαρχιακή Οδό (Διασταύρωση Εθνικής Οδού 2 – Σταυρός – Όρια νομού Χαλκιδικής) καθώς και στους κλάδους σύνδεσής τους που πραγματοποιεί η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, εκτελούνται εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), εργασίες καθαρισμού και χωματουργικές εργασίες επί της 25ης Επαρχιακής Οδού (Διασταύρωση ε.ο.2 – Σταυρός – Όρια νομού Χαλκιδικής), στο οδικό τμήμα από τον οικισμό του Σταυρού έως τα όρια του νομού Χαλκιδικής, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *