Tuesday , 30 April 2024

Θεσσαλονίκη: «Ραντεβού» δίνουν 700 φωτοβολταϊκοί παραγωγοί – Διαμαρτυρίες, κυκλοφοριακό αλαλούμ και εκδηλώσεις στην ατζέντα της πόλης

Με τον υδράργυρο να… σκαρφαλώνει σήμερα στους 30 βαθμούς, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, περισσότεροι από 700 φωτοβολταϊκοί παραγωγοί από όλη την Ελλάδα συναντώνται στην πόλη για την ετήσια εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτοβολταϊκών Παραγωγών (ΠΟΣΠΗΕΦ), που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο. Η φετινή συνάντηση της ΠΟΣΠΗΕΦ, πραγματοποιείται σε μία περίοδο σημαντικών προκλήσεων για τον ελληνικό ενεργειακό τομέα, καθώς τις επιχειρήσεις του κλάδου και τους επενδυτές στις ΑΠΕ, απασχολούν κρίσιμα θέματα, με κυριότερο όλων, την αποθήκευση της πράσινης ενέργειας.

Πολιτικοί και επιχειρηματίες
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Από τις 19.15 μ.μ. έως τις 20.15 μ.μ. εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και επιχειρηματίες θα μιλήσουν και θα συζητήσουν για την πορεία απεξάρτησης της χώρας μας από τα ορυκτά καύσιμα και για το ενεργειακό μέλλον, αλλά και για το πώς θα γίνει η ομαλή μετάβαση στις ΑΠΕ, χωρίς προβλήματα στην αγορά. Η ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας αναμένεται να αποτελέσει μία ακόμη παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση για τον κλάδο και τις χιλιάδες φωτοβολταϊκούς παραγωγούς, που αποτελούν ένα ιδιαίτερα δυναμικό κομμάτι της αγοράς των ΑΠΕ.

Θεσσαλονίκη: Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Στις 12 το μεσημέρι μέλη συλλογικοτήτων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ολυμπιάδος και Αθηνάς. Διαμαρτύρονται για το στεγαστικό ζήτημα. Το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. μέλη της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πύλη του λιμανιού. Θα διαμαρτυρηθούν για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Ε.Ο. Ν. Μουδανίων: Κλειστή η αριστερή λωρίδα, σε ποιο σημείο
Κλειστή είναι και σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου, από τις 6.30 το πρωί η αριστερή λωρίδα στη εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών. Οι εργασίες κοπής πρασίνου επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών εκτελούνται από τις 6.30 το πρωί επί της κεντρικής νησίδας, στο τμήμα από τη Χ.Θ. 6+000 (κόμβος Βούλγαρη) έως τη Χ.Θ. 18+850 (περιοχή Ρυσίου), με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας, τμηματικά ανά κατεύθυνση.

Περιφερειακή οδός: Κλειστή και σήμερα το βράδυ
Συνεχίζονται και σήμερα, Σάββατο, οι νυχτερινές εργασίες στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για εργασίες επαναδιαγράμμισης, που θα εκτελεστούν στο τμήμα μεταξύ του κόμβου Κ11 (Πυλαίας – Πανοράματος) και του κόμβου Κ13 (νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”) -περίπου στη Χ.Θ. 20+000 έως τη Χ.Θ. 22+600- και προς τις δύο κατευθύνσεις. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν κατά τις νυχτερινές ώρες (ώρα έναρξης: 22.00), ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Σταυρούπολη: Εγκαίνια στο ΕΑΚ παρουσία του αν. υπουργού Αθλητισμού
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των διαδρόμων στίβου στο ΕΑΚ Σταυρούπολης, με τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να παραδίδεται στους δημότες. Τα εγκαίνια του νέου ταρτάν του ΕΑΚ Σταυρούπολης πραγματοποιούνται στις 11.00 π.μ. από τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Ασλανίδη και τον πρόεδρο των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Βιολιτζή. Η τελετή είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, 13 Απριλίου, στις 11 το πρωί. Η είσοδος στο ΕΑΚ για εκείνους που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν θα γίνεται από την οδό Καραολή και Δημητρίου (όπισθεν δημαρχείου Παύλου Μελά). Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα γίνει επίδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων από τους μικρούς αθλητές της ακαδημίας στίβου «Ολυμπιακή Δομή». Στην παρουσίαση του νέου ταρτάν θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Πυλαία – Χορτιάτη: Από σήμερα ο μαθητικός διαγωνισμός ΚΑΡΠΑ
Η ανθρωπιστική πργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ» επαναλαμβάνει τον πρωτοπόρο και εξαιρετικά επιτυχημένο Μαθητικό Διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ «KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2024». Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, 13 και 14 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δημαρχείου Πυλαίας Χορτιάτη (Απόστολου Σαμανίδη 21). Στους συμμετέχοντες μαθητές δίνονται ισχυρά κίνητρα για να αναπτύξουν και να υιοθετήσουν έννοιες για την υπόλοιπη ζωή τους, όπως το να ενεργούν με σκοπό το «αἰὲν ἀριστεύειν», να διακατέχονται από το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, αλλά και γενικότερα να διαβιούν με εθελοντισμό και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Οι νικητές θα κερδίσουν χρυσά μετάλλια και Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές για τα σχολεία τους. Η τελετή έναρξης θα γίνει σήμερα στις 13:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Τελλόγλειο: Παρ@μυθομπερδέματα για μικρούς και μεγάλους
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ παρουσιάζει τη δράση Fake Newsical – Παρ@μυθομπερδέματα με αφορμή την έκθεση Fake (f)or Real. Οι μικροί και μεγάλοι εξερευνητές, έχουν την αποστολή να αποκαλύψουν τα ψέματα, να διαλευκάνουν τις παρεξηγήσεις και να φτάσουν στην αλήθεια. Με οδηγούς τον Πινόκιο, τον αρχηγό της ψεματούρας επί γης και τον πιο παρεξηγημένο κακό όλων των εποχών, τον κακό λύκο, θα… ταξιδέψουν στην έκθεση Fake (f)or Real και θα… εκπαιδεύσουν την κριτική σκέψη και την παρατηρητικότητά τους με στόχο να λύσουν την υπόθεση. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στις 17.00 μ.μ. στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ( Αγ. Δημητρίου 159 Α).

Μικρό θέατρο της ΧΑΝΘ: Αφήγηση παραμυθιών, θρύλων, μύθων
Η Αction Art παρουσιάζει σήμερα στις 6.00 μ.μ. παραστάσεις αφήγησης για μικρούς και μεγάλους στο Μικρό Θέατρο της ΧΑΝΘ. Πρόκειται για μια παράσταση με παραμύθια που ανήκουν στην Παγκόσμια Άυλη Κληρονομιά και όπου η τέχνη της αφήγησης, της μουσικής και του τραγουδιού- της ερμηνείας, συναντώνται για να συνομιλήσουν και να υφάνουν το δικό τους παραμύθι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *