Monday , 6 May 2024

Θεσσαλονίκη: «Ραντεβού» στη ΔΕΘ δίνουν φωτογράφοι και εικονολήπτες

Φωτογράφοι και εικονολήπτες της Κεντρικής Μακεδονίας δίνουν… ραντεβού σήμερα στις 17.00 μ.μ. το απόγευμα έξω από τη νότια πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Ζητούν να ανασταλεί η απόφαση για τη φωτογράφιση των πολιτών στα Αστυνομικά Τμήματα, από αστυνομικούς, για την έκδοση ταυτοτήτων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων
Όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων συμμετείχε σε όλες τις φάσεις δημιουργίας του «myphoto» σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το «myphoto» είναι η νέα κρατική ψηφιακή υπηρεσία που είχε αποφασισθεί να χρησιμοποιηθεί από τους επαγγελματίες φωτογράφους σε όλη τη χώρα για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών στη λήψη φωτογραφιών για κρατικά έγγραφα και την ασφαλή αποστολή τους στις κρατικές υπηρεσίες. Με τη συμμετοχή των επαγγελματιών φωτογράφων και τη χρήση του myphoto, εξασφαλίστηκε ότι το σύστημα λειτουργεί σωστά και με ασφάλεια και ότι οι πολίτες θα συνεχίζουν να εξυπηρετούνται από τους επαγγελματίες φωτογράφους, άψογα και χωρίς καθυστερήσεις.

Γιατί διαμαρτύρονται
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων για τη σημερινή κινητοποίηση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ότι «στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι, ανήκουμε ή όχι σε κάποια συνδικαλιστική ένωση, κλείνουμε τα καταστήματά μας και δεν πραγματοποιούμε φωτογραφίσεις για κρατικά έγγραφα. Με αυτό τον τρόπο αντιδράμε στα σχέδια της κυβέρνησης για τη φωτογράφιση των πολιτών στα Αστυνομικά Τμήματα, από αστυνομικούς και την αδιαφορία της για το τί θα γίνουν οι χιλιάδες φωτογράφοι σε όλη τη χώρα». Υποστηρίζουν ακόμη το παράβολο των 10 ευρώ που θα επιβάλλεται στον κάθε πολίτη για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας είναι μία διαδικασία που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν. Με την κυβερνητική απόφαση όμως το φωτογραφείο της γειτονιάς θα χάσει ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του και αναγκαστικά θα κλείσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *