Sunday , 28 April 2024

Θεσσαλονίκη: Ραντεβού στον Λευκό Πύργο δίνουν στις 15.00 μ.μ. οι καρναβαλιστές παρά το «όχι» της αστυνομίας

«Είμαστε εθελοντές, Θεσσαλονικείς πολίτες που θέλουμε να περάσουμε όμορφα μια ακόμα μέρα, πέρα της Τσικνοπέμπτης, να χαρούμε, να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων βίντεο – ανακοίνωση των διοργανωτών της εκδήλωσης στο Facebook.

Η εκκίνηση και το πρόγραμμα
Παρά την άρνηση της διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης να επιτρέψει την παρέλαση των καρναβαλιστών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης,  αποφασισμένοι να παρελάσουν δηλώνουν οι εθελοντές που ανέλαβαν να αναβιώσουν μετά από 60 χρόνια την καρναβαλική παρέλαση στην πόλη. Οι καρναβαλιστές έχουν ανακοινώσει ότι το ραντεβού στις 15.00 στον Λευκό Πύργο ισχύει. Όπως έχουν ανακοινώσει «θα ακολουθήσει μετά τις 16.00 μ.μ. παρέλαση στις οδούς Τσιμισκή – Βενιζέλου – λεωφόρο Νίκης επιστρέφοντας στο σημείο εκκίνησης όπου θα διεξαχθεί πάρτι με  φαγητό και ποτό. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να μετατρέψουν την καρναβαλική παρέλαση σε «συλλαλητήριο αγάπης» εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί καμία άδεια, δίνοντας το παράδειγμα των εκατοντάδων πορειών που γίνονται στην Θεσσαλονίκη. Μιλούν για το δημοκρατικό δικαίωμα να παρελάσουν οι Θεσσαλονικείς και δεν κάνουν βήμα πίσω ανεβάζοντας τις στολές και τα πλακάτ που έχουν ετοιμάσει στην σελίδα τους στο Facebook.

ΕΛ.ΑΣ.: «Κανένας διοργανωτής δεν έλαβε άδεια»
Χθες το μεσημέρι, Σάββατο, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «σχετικά με αναρτήσεις δημοσιευμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν στη διεξαγωγή καρναβαλικής παρέλασης, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενημέρωσης και προστασίας των πολιτών καθώς και της ομαλής διαγωγής της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ανακοινώνεται ότι, κανένας ‘διοργανωτής’ δεν έχει λάβει τις απαραίτητες άδειες από τους αρμόδιους Φορείς για την τέλεση της εν λόγω εκδήλωσης, καθώς θέτονται ζητήματα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των χρηστών του οδικού δικτύου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *